Banánové brownies bez múky

Dezerty, Recepty

Úžasné a hlavne zdravé brownies bez múky a pridaného cukru. Nebudete ho chcieť prestať jesť.

Po mesiaci bez kávovaru kvôli reklamácii sme konečne obdržali nový. Neviem, či to je dodávkou kávy alebo jarným počasím, ale kreativita sa vo mne znovu prebúdza. Mala celkom dlhú pauzu a už som si myslela, že nepríde. Je tovšak u mňa zrejme každoročný jav, že po Vianociach dostanem depresiu, že tento blog nemá zmysel a všetko je zbytočné. Musím sa naučiť nejako tieto nekreatívne stavy prekonávať. Káva určite pomôže.

brownies bez múky

Prečo nezačať jarné pečenie brownies bez múky? Hlavne, keď je to takýto fantastický koláč. Dalo by sa povedať, že som brownie expertka. Už som ich upiekla fakt veľa – tradičné s cukrom, cviklové (v mojom ebooku), 2 minútové, z troch ingrediencií, s malinovou penou, či dokonca ako mugcake. Toto bol ďaľsší pokus, ako obohatiť moje brownie portfólio 🙂

Musím povedať, že vyšiel na jendotku s hviezdičkou! Je akurát mäkký, sladký vďaka banánom, plný zdravých tukov.. Jednoducho koláčik, ktorý je vyslovene zdravý a dobrý pre vaše telo. Ideálny ako dezert, ale nebála by som sa ho zjesť aj na raňajky. A tá štruktúra! Podľa mňa by presne takéto brownies malo byť! Trochu „fudgy“, trochu mäkké, ale akurát aby sa nedrobilo v ústach. Mňam!

brownies bez múky

Ako vždy používam moju malú formu 15x15cm, tak ke’d máte väčší plech, prispôsobte tomu aj suroviny. Orechové maslo môžete dať akékoľvek, ja som použila moje obľúbené Powerlogy kešu-kokos, alebo ako ho ja volám – Raffaelo na lyžičke 🙂 ALe pokojne použite napríklad arašidové, alebo mandľové.


Na 9 malých kociek (15x15cm forma) budeme potrebovať:

  • 2 banány
  • 4 PL kešu kokos masla od Powerlogy (možno vymeniť za iné orechové maslo)
  • 1 vajíčko
  • 1 ČL prášku na pečenie
  • 3 PL kakaa
  • 30 g horkej čokolády

Postup:

  1. Banány popučíme na kašu. Pridáme orechové maslo, vajíčko a vymiešame do hladka.
  2. Pridáme kakao a prášok do pečiva. Premiešame. Pridáme časť nasekanej čokolády.
  3. Posypeme zvyškom čokolády a pečieme na 160°C približne 35-40 minút.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.