Tiramisu bez cukru v pohári

Dezerty, Raňajky, Recepty

Rýchly a dobrý dezert, ktorý ohúri. To je tiramisu bez cukru v poháriku.

Asi nie je nikto, kto by neochutnal ešte nikdy tiramisu. Väčšinou aj ľudia, ktorí kávu nepijú, majú radi tiramisu. A to je už čo povedať. Najlepšie tiramisu aké som kedy jedla, bolo v jednej talianskej reštaurácii v Bratislave a odvtedy na to nemôžem zabudnúť. Našťastie sa ten šéfkuchár podelil o svoj recept a keď som také poctivé tiramisu urobila, zmizlo doma do 3 hodín.

Dve dôležité veci – do klasického krému na tiramisu nejde šľahačka – to je ako spraviť carbonara so smotanou, haha. Klasický krém pozostáva zo surových žĺtok, cukru a mascarpone. A druhá – Amaretto v káve naozaj urobí rozdiel v chuti.

Ale toto je tiramisu cukru a bez múky. Piškótky sú tým pádom mimo a aj krém s cukrom. Tento recept je prispôsobený tak, aby ho mohli papať všetci, aj ľudia, ktorí nemôžu surové vajíčka. Ale nebojte sa, nie je o nič horší. Ešte som ho vylepšila o Powerlogy nugát, mňam!

tiramisu bez cukru

Piškótové cesto som si jednoducho uľahčila – pripravila som si ho mikrovlnke! Je to môj obľúbený mugcake recept, ktorý je vláčny a nevysušený. Samozrejme si ho môžete aj upiecť v rúre (napríklad v muffinkovej forme), len potom treba rátať s dlhším časom, aspoň 20 minút.

Tiramisu je najlepšie po chvíľke v chladničke, dobre vychladené. A vďaka tomu že tiramisu bez cukru je v poháriku, nie je žiaden problém si ho zbaliť na desiatu do práce, či do školy. Alebo keď nezvládnete zjesť celú porciu, tak jednoducho zavriete a odložíte na neskôr. Tak čo, vyskúšate tento jednoduchý kávičkový dezert?


Na 2 porcie budeme potrebovať:

1 mugcake (rozkrájaný na 4 časti):

  • 1 PL kokosovej múky
  • 1 PL bieleho jogurtu (3,7%)
  • 1 vajíčko
  • štipka prášku do pečiva
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 1/2 PL kokosového oleja

Krém:

  • 150g mascarpone
  • 100 ml šľahačkovej smotany (33%)
  • stévia alebo med podľa chuti

Ostatné:

Postup:

  1. Pripravíme si mugcake. V hrnčeku zmiešame vajíčko, jogurt, olej a vanilkový extrakt do hladkej konzistencie. Pridáme kokosovú múku a prášok do pečiva. Premiešame. Ohrievame v mikrovlnke cca 2 minúty. Koláčik je hotový, keď je tuhý a dá sa ľahko vyklopiť. Ak sa nedá ľahko vyklopiť, ešte ohrievame v mikrovlnke. Necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si krém. Mascarpone a šľahačku vyšľaháme do tuha, prípadne pridáme sladidlo podľa chuti.
  3. Mugcake rozkrojíme na 4 časti a každú poriadne namočíme v uvarenej káve.
  4. Zložíme pohárik – cesto v káve, lyžička nugátu, krém, cesto v káve, lyžička nugátu a krém.
  5. Vrch posypeme kakaom cez sitko. Podávame vychladené.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.