Maková nízkosacharidová bublanina s čerešňami

Dezerty, Recepty

Ľahučký letný dezert bez cukru a múky. Táto maková nízkosacharidová bublanina s čerešňami bude vaším novým obľúbeným koláčikom. A nielen v lete.

Milujem leto! Slnko, vodu, opekačky, záhradné párty a..letné koláče. Jedným z nich je určte aj bublanina. Spájam si ju s letom, lebo u nás to bol vždy koláčik na spotrebovanie ovocia, ktoré sa už nevládalo zjesť. Bublanina bola zaručeným spôsobom ako deti „prinútiť“ zjesť aj poslednú čerešničku.

maková bublanina

Keď nám v Kodani zasvetilo slnko a prišlo (konečne) leto, nemohla som odolať. Možno ma k tomu inšpirovali aj tie čerešne, ktoré už pár dní boli v chladničke a najlepšie chvíle už mali za sebou. Ups. Šup s nimi do koláča!

A koláčom myslím úžasnú makovú bublaninu, nadýchanú, vláčnu a šťavnatú. Prirodzene bezlepkovú vďaka kokosovej múke a prekvapivo nízkokalorickú 🙂 Jeden kúsok má približne 60 kalórii, ak vám z 10x10cm výjde 9 kúskov.

maková bublanina

Odporúčam však spraviť rovno dvojnásobnú dávku, lebo táto nízkosacharidová bublanina zmizne skôr, ako ju stihnete nakrájať 🙂


Na 10x10cm formu budeme potrebovať:

  • 3 vajíčka
  • 4 PL bieleho jogurtu
  • 3 PL kokosovej múky
  • 2 PL mletého maku
  • vanilka
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeku čerešní

TIP: Čerešne pokojne vymeňte za akékoľvek sezónne ovocie.

Postup:
1. V miske ručne zmiešame vajíčka a jogurt a vanilku.
2. Pridáme mak, kokosovú múku a prášok do pečiva. Poriadne premiešame, aby sa suroviny prepojili a vzniklo jednotné cesto.
3. Cesto necháme odpočívať 3 minúty. Zatiaľ umyjeme a vykôstkujeme čerešne.
4. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy (kokosovou múkou), posypeme čerešňami a pečieme v rúre cca 35 minút na 180 °C dozlatova.

maková bublanina

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.