Nízkosacharidová príloha – karfiolové pyré so syrom

Hlavné jedlá, Recepty

Najlepšia nízkosacharidová náhrada zemiakovej kaše.

Od malička sme učení, že k mäsu patria zemiaky alebo ryža. My Slováci (aj Češi) sme národy príloh. Jednoducho jedlo bez zemiakov, zemiakového pyré, hranoliek, ryže, tarhone, cestovín akoby ani nebolo poriadnym jedlom.


Preto sa môže zdať ťažké tieto prílohy vyradiť, či presvedčiť manžela, aby sa k vám pridal na nízkosacharidovú vlnu (Čo???? Mám jesť mäso len so šalátom? Zbláznila si sa?). Takže dokým si zvyknete na myšlienku, že mäsko môžete jesť iba so zeleninou, alebo dokonca s vajíčkami, vyskúšajte toto úžasné karfiolové pyré.


Skvelo nahradí to zemiakové a karfiolová chuť nie je príliš výrazná. Navyše je vláčne a pridaním syra sa posúva na úplne iný level. K tomu čerstvé bylinky a chutná príloha, z ktorej nevyhladnete, je na svete. Hodí sa takmer ku všetkému! Skúste ho napríklad s kuriatkom na šťave na indický spôsob.


Na 3 porcie budeme potrebovať:

  • 1 hlavu karfiolu
  • ¾ hrnčeku strúhaného čedaru
  • 1 PL masla
  • soľ, vegeta, čierne korenie, oregano, červená paprika
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Karfiol umyjeme, nakrájame a vložíme do procesoru a na drobno posekáme.
  2. Nasekaný karfiol vložíme do hrnca, zalejeme vodou (aby bol celý ponorený), pridáme soľ a vegetu a varíme približne 7-10 minút pod pokrievkou, kým nie je zmäknutý. Ak nemáme procesor, karfiol nakrájame na menšie kúsky a rozvaríme do mäkka – bude to však trvať dlhšie.
  3. Vodu zlejeme cez sitko, scedený karfiol vložíme spať do hrnca, popučíme a pridáme maslo, syr a koreniny.
  4. Poriadne premiešame a servírujeme, najlepšie posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
kura na indický spôsob
Tip na servírovanie – s kuracím mäsom na indický spôsob

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.