Za chuťami Indie už nemusíte cestovať. Vychutnajte si ich u vás doma.
Nech sa prizná ten, kto si nikdy nekúpil nejaký ten fast-food alebo donášku. Veď predsa je to také uľahčujúce a rýchle. Prídeš, objednáš, zaplatíš, zoberieš a zješ v pohodlí domova v teplúčku pred telkou. Kto sa prejedol pizze, skúša čínu, sushi, indiu…
Dodržujúc low-carb diétu si v dobrej viere človek dá kuriatko v smotanovej omáčke. Bohužiaľ, takéto omáčky sú často zahusťované múkou, škrobom a dochucované cukrom. Uff, to nechceš.
Preto vždy, keď dostaneme chuť na indickú kuchyňu, si pripravíme kura v naozajstnej smotanovej omáčke bez zahusťovania a cukru na indický spôsob. Veľa kari korenia a kurkumy.
Jednoduchý recept, hotový do 20 minút. Navyše vieme, aké suroviny sú použité. Kvalitné a zdravé 🙂 Podávajte napríklad so skvelým karfiolovo-syrovým pyré!
Na 2-3 porcie budeme potrebovať:
- 400-500g kuracie prsia alebo stehná
- 1 hrnček šľahačkovej smotany
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 2 PL masla
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ cibule
- 1 ½ ČL mletej kurkumy
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL soli
- ¾ ČL čili
- ½ ČL mletej škorice
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- ½ ČL kari
Postup:
- Kura nakrájame na kúsky a v miske zmiešame so všetkým korením.
- Medzitým si na panvici rozpustíme maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme, kým cibuľa nie je priesvitná.
- Pridáme kuracie kúsky a opražíme, kým kura nie je zvonku biele.
- Keď je kura takmer hotové, vmiešame paradajkový pretlak a smotanu. Miešame, kým sa smotana s pretlakom nespojí.
- Stíšime plameň a necháme variť pod pokrievkou zhruba 5-7 minút. Ak máte radi hustejšiu omáčku, varte dodatočne ďaľších 5 minút bez pokrievky.
- Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame napríklad s karfiolovým pyré.
