Najdokonalejšie brownie bez cukru s malinovou penou

Dezerty, Recepty

Čokoholici, pozor! Lepší koláč ste ešte nikdy nejedli.

Koláče a diéty, to väčšinou nejde dokopy. Našťastie, nízkosacharidové stravovanie nie je tak obmedzujúce, ako si mnohí myslia. Dôkazom je napríklad fakt, že si bez výčitiek môžte dať toto úžasné LC brownie.

Medzi obyčajným a nízkosacharidovým brownie nespozorujete rozdiel. Jedine, že by sa vám zdalo toto brownie ešte o niečo lepšie. Je presne také, aké by malo brownie byť – šťavnaté, hutné, zvrchu chrumkavé a extrémne čokoládové. Navyše je bezlepkové a bez cukru!

Extra čokoládovú chuť vyvažujú čerstvé maliny a ľahká malinová pena, ktorá dodáva koláčiku sviežosť. Rozplýva sa v ústach a preniese vás do čokoládového neba.

Nízkosacharidové brownie sa skvelo hodí aj na rôzne príležitosti – či už niekomu chcete spraviť radosť na narodeniny, alebo čakáte hostí. Za toto brownie sa teda hanbiť nemusíte. Dozdobte sušenými ružovými lupeňmi a jedlým zlatom pre luxusný nádych a úžasný darček je na svete!


Na 19cm tortovú formu (cca 10 porcií) budeme potrebovať:
Brownie

  • 150g vysokopercentnej čokolády (min. 85%)
  • 130g masla
  • 75g erythritolu (alebo podľa chuti)
  • 2 vajíčka
  • 2 ½ PL kokosovej múky
  • 1 PL kakaa
  • ½ hrnčeku nasekaných mandlí – nemusí byť!

Malinová pena

  • 125g mascarpone
  • 200ml šľahačkovej smotany (min. 33%)
  • 2 PL malín
  • 2 kvapky malinovej esencie – nemusí byť!

Postup:

  1. Do hrnca dáme nalámanú čokoládu, maslo a sladilo. Nad parou roztopíme.
  2. Odstavíme zo sporáku a po jednom ručne metličkou primiešame vajíčka.
  3. Zľahka vmiešame kokosovú múku a nasekané mandle.
  4. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme približne 35 minút na 175°C. Koláčik musí byť po krajoch pevnejší, ale v strede mäkkučký. Nebojte sa, že by nebol prepečený. Je a po chvíľke na vzduchu stred krásne stuhne.
  5. Medzitým si urobíme malinovú penu-postup tu.
  6. Na vychladené brownie nanesieme malinovú penu a ozdobíme podľa nálady, napríklad čerstvými malinami, lyofilizovaným ovocím, plátkami mandlí, kokosom, či ružovými lupeňmi a jedlým zlatom pre luxusnejší nádych.
Brownie
Dobrú chuť!

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.