Čokoládové nebo bez múky a cukru za tri minútky.
Ahojte! Dúfam, že ste týždeň zahájili ako sa patrí. V sobotu sme s Adamom mali prvé výročie a až sa mi nechce veriť, že to tak rýchlo ubehlo.
Čo mi pripomína, že leto je za rohom, ale u nás prší, fúka a nosím zimný kabát, tak si zlepšujem dni takýmito mňamkami.
Nie je nič lepšie, ako čokoláda. Možno len čokoládové brownies. Ale bez riadu a bez práce. Hovorí sa, že bez práce nie sú koláče, no vo výnimočnych prípadoch toto neplatí 🙂 Napríklad, keď hovoríme o tomto dokonalom dezerte – čokoládovom brownie mugcake-u.
Zobrala som recept na malinový mugcake a premenila ho na brownie mugcake a milujem to. Najviac tie poloroztopené kúsky čokolády v tom a to, aký je vláčny, mäkkučký… Úplne najlepšie je, že to nie je kalorická bomba – teda ak si ho nepolejete 5 kilami orieškového masla ako ja – len tak samotný má cca 160 kcal.
Orieškové maslo navrch však odporúčam všetkymi desiatimi! Najlepšie je lieskovoorieškové. Skvelou alternatívou (a menej kalorickou, hihi) je horúcie bobuľové ovocie. Alebo viac čokolády. Mňam!
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- 1 PL kokosovej múky
- 1 PL kakaa
- štipka prášku do pečiva
- 1 kocka čokolády 85%
- 1 vajce
- 1-2 PL bieleho jogurtu
Postup:
1. Všetky suché ingrediencie dáme od hrnčeka a dobre premiešame.
2. Pridáme vajíčko a jogurt a znova premiešame, kým nevznikne homogénna hmota. Ak je cesto príliš husté, pridáme jogurt.
3. Kocku čokolády pokrájame na menšie kúsky a zľahka vmiešame do cesta.
4. Dáme na dve – tri minúty do mikrovlnky, kým vrch koláčika nie je „upečený“.
5. Vyklopíme (malo by to ísť ľahko), ozdobíme a papkáme.