Malinovo-kokosový mugcake bez cukru

Dezerty, Recepty

Extrémne rýchly, extrémne zdravý a extrémne dobrý.

Vonku pršalo a mne sa nechcelo nič, len ležať v posteli. Hovorím si, takýto deň by mi vylepšil snáď len nejaký dobrý koláč. Len kto by mi ho upiekol? Adam nebol doma, lebo inak by som ho uprosíkala, či by mi neurobil cheesecake, ktorý mu tak dobre ide.

Keďže som ostala na to sama, zvolila som ľahšiu a rýchlejšiu cestu. Tento dokonalý malinový mugcake! Navyše je to jedna porcia, takže aj tí, čo majú tendenciu vyjesť celý plech (ja:D) sa nebudú musieť kontrolovať. To, že zašpiníte jeden hrnček je len taký bonus.

Musím priznať, že pracovať s kokosovou múkou nie je vždy ľahké, saje totiž vlhkosť viac ako ostatné. A tak sa môže stať, že z koláčika vznikne vysušená lopta. Ale nie v tomto recepte.

Tento mugcake je tak vláčny ako obláčik a rozplýva sa v ústach. Svieže maliny tomu dodávajú ten pravý letný šmrnc!


Na 1 mugcake potrebujeme:

  • 1 PL kokosovej múky
  • 1/4 ČL prášku do pečiva
  • 1 vajíčko
  • 2 PL bieleho jogurtu (redšieho)
  • 5 malín

TIP: Namiesto čerstvých malín môžte použiť aj mrazené. Pridajte aj trochu malinovej šťavy – koláčik bude krásne ružový.

Postup:
1. V hrnčeku si zmiešame všetky suroviny (najprv suché, potom primiešame vajíčko a jogurt).
2. Maliny nakrájame na menšie kúsky a vmiešame do cesta.
3. V mikrovlnke zohrievame asi 2-3 minúty, pokiaľ vrch koláčika nie je dosť pevný.
4. Vyklopíme a dozdobíme, čím chceme.

malinový mugcake
Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.