Najúžasnejší nízkosacharidový cheesecake

Dezerty, Recepty

Tak dobrý, že si nikto ani nevšimne, že je bez cukru.

Z takmer každej kaviarne na mňa z vitrínky požmurkáva cheesecake, alebo jeho variácie. Cheesecake vraj pôvodne pochádza z Grécka, ale všetci dobre vieme, že najviac sa preslávil v Amerike. Spodok z chrumkavých maslových sušienok a vrstva z lahodného krémového syru. Mňam!

cheesecake bez cukru

No poviem vám, že keď som tento upiekla, bol mi jeho pôvod ukradnutý. Uchvátila ma totiž jeho chuť a vláčnosť, takže na nič iné som nemyslela. Fakt by som nepovedala, že by bol nízkosacharidový a bez cukru. Malinový džem dodal koláčiku šťavnatosť a tú správnu chuť, takže ak nemusíte, určite túto vrstvu nevynechajte.

cheesecake bez cukru
Ozdobte podľa svojich predstáv

Príprava tohto nízkosacharidového „gurmánskeho skvostu“ (ako to ohodnotil môj frajer) je trochu dlhšia. Cheesecake sa totiž dlhšie pečie a ideálne by sa mal nechať po dopečení niekoľko hodín v rúre, aby nevyschol.

Ale asi si viete predstaviť level (ne)trpezlivosti, keď vám koláčik rozvoniava po celom byte. Takže som ho vybrala takmer hneď po upečení z rúry, chvíľku počkala a šup s tým do chladničky. Čuduj sa svete, nevyschol!

cheesecake bez cukru

Vrch som poliala 99% čokoládou roztopenou s lyžičkou kokosového oleja. Poleva bola krásne lesklá a tak akurát tuhá – nerozlievala sa, ale nebola ani ako kameň.

Odporúčam tento dezert všetkými desiatimi! Manžel sa bude oblizovať až za ušami, návšteva bude skladať oslavné ódy a deti si vypýtaju dupľu. 🙂


Na 19cm formu budeme potrebovať:

Základ

  • 75g mandľovej múky
  • 30g masla
  • 1 PL erythritolu – nemusí byť!
  • ½ ČL vanilkového extraktu – nemusí byť!

Krém

  • 4 PL domáceho malinového chia džemu
  • 300g cream cheese – napríklad Philadelphia
  • 60ml šľahačkovej smotany (min. 33%)
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtko
  • 1 ČL erythritolu – nemusí byť!
  • ½ ČL citrónovej kôry – nemusí byť!

Postup:

  1. Maslo si roztopíme, až kým nemá hnedastú farbu. Dáme dolu z plameňa a primiešame mandľovú múku, erihrytol a vanilku. Poriadne premiešame a vytvoríme rukami cesto, konzistenciou ako klasické maslové.
  2. Prstami natlačíme na dno formy vystlanej pečiacim papierom a pečieme v rúre asi 10 minút na 180°C do zlatova. Vyberieme, a necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme cheesecake krém. V miske ručnou metličkou dobre premiešame všetky ingrediencie okrem malinového chia džemu.
  4. Na vychladené cesto nanesieme lyžicou malinový chia džem a následne naň vylejeme krém.
  5. Pečieme na 200°Cpribližne 15 minút, potom znížime teplotu na 140°C a dopekáme ďaľších približne 45 minút. Po dopečení necháme aspoň 30 minút v rúre.
  6. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky aspoň na pol hodinu.
  7. Ja som vychladený cheesecake ešte poliala roztopenou horkou čokoládou (40g) zmiešanou s lyžičkou kokosového oleja.
cheesecake bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.