Brownies bez múky a cukru z troch surovín

Dezerty, Recepty

Ultimátne čokoládové brownies bez múky a cukru len z troch surovín… Nie to nie je sen, to je realita a môže byť aj na vašom tanieri.

Aj vy tak netrpezlivo už čakáte na teplé počasie? Pozriem z okna – slnko, pripravím si grepovú limču. Pozriem z okna o dve minúty a ..mám chuť si urobiť teplé kakao a zabaliť sa do deky??? Halo?? A to som si myslela, že po dánskom šedom počasí ma nič už neprekvapí. No apsoň ma to prinútilo vymyslieť dobrý koláč na lepšiu náladu.

brownies bez múky a cukru

A to… čokoládové brownies, ktoré si môžete spraviť aj bez toho, aby ste museli ísť do obchodu. Tieto čokoládové brownies bez múky a cukru sú totiž len z troch surovín. Slovom.. z troch!

Fakt dokopy to trvá 20 minút pripraviť, ostane špinavá jedna miska a koláčik uspokojí vaše čokoládové túžby, to zaručujem. Tak keď začne zas snežiť (??halo?? Jar??) tak si ich pripravte ako ultimátne comfort food. Alebo vlastne pripravte si ich za každého počasia! 🙂

A mám tu aj extra tip: dajte si brownies s malinovou penou. Alebo nemusíte čokoládu? Skúste tieto blondies bez cukru. Mňam!


Na 9 malých kúskov (15 x15 cm forma) budeme potrebovať:

100 g tmavej čokolády (75%)
2 vajcia
40 g masla
vanilka, škorica, sladidlo – voliteľné

Postup:

  1. Čokoládu roztopíme v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť.
  2. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do hladka. Po jednom pridáme vajcia a vyšľaháme do penista. Nevadí, ak v ceste budú z masla hrudky, tie sa stratia po pridaní čokolády.
  3. Za stáleho miešania lejeme čokoládu až pokým nevznikne hutné, krémové cesto.
  4. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 15 minút.
  5. Pred krájaním necháme úplne vychladnúť.
brownies bez múky a cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.