Zelený mugcake bez múky s čokoládovými kúskami

Dezerty, Recepty

Ak chcete zaujať deti a zároveň im dopriať poriadnu dávku zdravia, vyskúšajte tento zelený mugcake bez múky s čoko kúskami. Budú nadšené!

Mugcakes, alebo teda koláčiky z hrnčeka, sú veľmi populárne. Pravdepodobne preto, že na ich prípravu vám naozaj postačí len hrnček a pár surovín. Ak použijete mikrovlnku, sú hotové skutočne do troch minút. Dajú sa však piecť aj v rúre (odskúšané), len nie v hrnčeku a potrvá to trošku dlhšie, cca 20 minút. 🙂

Ja osobne som ich veľký fanúšik a preto som mugcake bez múky už skúšala v rôznej podobe: malinový s kokosom, brownie, čučoriedkovo-makový… Ak už máte dobrý základ na cesto, ktoré sa nevysuší a je krásne vláčne, potom sa kreativite medze nekladú. Tak to bolo aj s týmto zeleným koláčikom.

mugcake bez múky

Tajná zelená ingrediencia je spirulina prášok vmiešaný do cesta. Spirulina je riasa, ktorá je nabitá látkami prospešnými pre vývoj a zdravie organizmu tým, že má pomerne vysoké zastúpenie bielkovín, železa či vitamínu B12. Samozrejme, pre pocítenie jej super účinkov by ste ju asi museli užívať dlhšie a viac ako pol lyžičky v koláči. 🙂 Máte s užívaním spiruliny skúsenosti?

V každom prípade extra dávka vitamínov v podobe trošky spiruliny neuškodí. Iba pekne zafarbí. 🙂 Dajte teda zelenú tomuto zelenému mugcake-u. Polejte si ho čokoládou, orechovým maslom, šľahačkou, alebo čímkoľvek, čo máte radi. Dobrú chuť vám prajem!


Na 1 mugcake potrebujeme:

  • 1 PL kokosovej múky
  • 1/4 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL spiruliny
  • 1 vajíčko
  • 2 PL bieleho jogurtu (redšieho)
  • 1 štvorček vysokopercentnej čokolády

TIP: Pokojne vmiešajte do cesta sezónne, či mrazené ovocie. Napríklad čučoriedky.

Postup:
1. V hrnčeku si zmiešame všetky suroviny (najprv suché, potom primiešame vajíčko a jogurt).
2. Čokoládu nakrájame na menšie kúsky a vmiešame do cesta.
3. V mikrovlnke zohrievame asi 2-3 minúty, pokiaľ vrch koláčika nie je dosť pevný.
4. Vyklopíme a dozdobíme, čím chceme.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.