Banánový duch – recept pre deti

Dezerty, Recepty

Halloween je za dverami a to si žiada poriadne strašidelný recept pre deti. A nie len pre ne. Pripravte si takýchto duchov zo zdravých surovín za pár minút.

Halloween nejako špeciálne neoslavujem, aj keď takej kostýmovej párty by som sa teda vôbec nebránila. Chcela som aj jednu tento rok usporiadať, ale hlavne kvôli tomu, aby som mala dôvod prečo vypekať koláčiky s halloweenskou tématikou. Kostýmová párty sa ale tento rok nekoná, tak som pripravila takýto jednoduchý recept pre deti – banánových duchov.

Kto tu so mnou bol cez Vianoce, vie, že takéto mňamky milujem. Všetko, čo je zlaté, milé a najlepšie s očami, to chcem hneď upiecť, alebo vytvoriť. Skúšala som napríklad mandľových ježkov, či tvarohových medvedíkov. Je to zábava a ešte väčšia, keď ich potom Adam celých zje 🙂

Inšpiráciu často hľadám na Pintereste, problém je len to, že väčšinou všetky recepty obsahujú kvantá cukru, umelých farbív a všeličoho, čo by deti zrovna jesť nemuseli vo veľkých množstvách. No len čo, keď urobíte takýto milý recept pre deti, jasné, že ho deti budú chcieť celý zjesť. Týchto duchov však môžu zjesť koľko len chcú. Sú totiž len z troch surovín – banán jogurt a čokoláda. Trošku čokolády.

recept pre deti

Kľúčom k úspechu v tomto recepte je rýchlo duchov zjesť. Jogurt totiž nevydrží v takom tuhom stave dlho ako čokoláda, ale topí sa rýchlejšie. Preto aj duchov skladujte v mrazáku, a po vybratí ich hneď zjedzte. Ako zmrzlinku 🙂

Páči sa vám takýto recept? Máte nejaký ďaľší nápad na halloweensky recept pre deti? Dajte vedieť do komentára.


Na dvoch duchov budeme potrebovať:

1 banán
1 biely grécky jogurt
1/2 kocky čokolády

Postup:

  1. Banán rozrežeme na polovicu a napichneme na paličku.
  2. Namočíme do jogurtu a položíme na tanier pokrytý papierom na pečenie.
  3. Čokoládu roztopíme a pomocou špáratka urobíme na jogurtovýh duchoch oči a ústa.
  4. Dáme zamraziť aspoň na 20 minút.
  5. Po vybratí z mrazáku hneď zjeme 🙂

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.