Mandľovo-škoricoví ježkovia bez cukru a múky

Dezerty, Recepty

Jendoduchí a výborní mandľovo-škoricoví ježkovia bez cukru. Spravte pečenie s deťmi zábavné!

Najprv však uveďme veci na pravú mieru. Tento recept nie je len pre deti! Som si istá, že keď uvidíte týchto rozkošných ježkov, tak si ich zamilujete. Až tak, že ich budete chcieť samou láskou zjesť 🙂

pečenie s deťmi

Pečenie s deťmi môže byť niekedy náročné. Teda deti nemám, ale viem si to živo predstaviť. Kým šľaháte bielka, dieťa sa ponorí do múky, všetko je všade (hlavne tam, kde by nemalo byť) a vládne chaos. Preto je tento recept extra vhodný na pečenie s deťmi – je totiž len z jednej misky. Jendnoducho lyžicou zmiešať suroviny a dať piecť. A žiadna múka.

pečenie s deťmi

Ježkovia sa skvelo hodia na vianočné pečenie, lebo okrem toho, že ich máte rýchlo hotových, voňajú po škorici. Mňam.

Štruktúrou sú ako sušienky – zvonku chrumkavé a vnútri jemné. Garantujem vám, že sa po nich zapráši. A dokonca chutia aj ľudom, ktorí bežne jedia sladkosti. Čiže sú ozaj pre celú rodinu.

pečenie s deťmi

A na záver malý tip: ak nemáte čas tvarovať ježkov, jednoducho z cesta urobte guličky, trochu ich na plechu rozpučte a máte sušienky. Po vychladnutí len polejte čokoládou. Expresné a stále rovnako výborné.


Na 5 ježkov budeme potrebovať:

  • Cesto:
  • 3 veľké PL mandľového masla
  • 1 PL mandľovej múky
  • 1 vajce
  • 1 ČL škorice
  • 7 kvapiek stévie (nemusí byť)
  • Na ozdobu:
  • 5 kociek čokolády
  • mandle nasekané nadrobno

Postup:

  1. V miske zmiešame mandľové maslo a vajíčko, aby sa suroviny prepojili. Pridáme namleté mandle, škoricu, stéviu a vypracujeme cesto. Rukami tvarujeme ovály a vpredu trochu zúžime – do tvaru ježka.
  2. Položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút na 175°C. Necháme vychladnúť.
  3. Čokoládu roztopíme a ježkov jednou polovicou v nej namočíme. Následne namočíme do posekaných mandlí. Ježkom môžeme urobiť z čokolády oči a nos.

Suroviny ako mandľové maslo a čokoládu mám z Powerlogy. Ich maslá sú malý kúsok neba v ústach 🙂

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.