Tvarohové medvedíky bez múky

Raňajky, Recepty

Chutné malé tvarohové medvedíky bez múky potešia malých aj veľkých. A nie len na Deň detí!

Zajtra je Deň detí! Podľa mňa je to sviatok všetkých ľudí, veď každý je niekoho dieťa 🙂 a každý má v sebe kúsok dieťaťa. Aj keď niektorí sa k tomu nepriznávajú. Ale nie je nič lepšie ako pozerať sa na svet detskými očami. Zvedavo, s chuťou objavovať nové veci. A tešiť sa z maličkostí.

tvarohové medvedíky bez múky

A keď je ten Deň detí, tak prečo si ho nespestriť takýmito tvarohovo-kokosovým macíkmi? Použila som silikónové macíkovské formičky od Tescomy a veľmi sa mi páčia 🙂 Dostala som ich od bývalej kolegynky a čo je lepšie než ich využiť na Deň detí? Pekne sa z nich mackova dali vyklopiť, len oči som dokreslila roztopenou čokoládou, aby boli lepšie vidieť.

Tvarohové medvedíky bez múky sú výborné, mäkké a navyše strašne jednoduché – vlastne všetko len mixnete spolu a upečiete. Môj obľúbený štýl receptov. A najlepšie je, že si ich môžete pohodlne zabaliť so sebou na výlet alebo akýkoľvek program, ktorý máte naplánovaný so svojimi ratoslesťami. Napríklad do ZOO 🙂


Na cca 10 mackov budeme potrebovať:

  • 2 banány
  • 200 g tvarohu (hrudkový)
  • 3 vajcia
  • 5 PL strúhaného kokosu
  • Stévia alebo med -možno vynechať, banán je sladký

TIP: Roztopenou čokoládou môžeme nakresliť oči.

Postup:

  1. Banány, vajcia a tvaroh vymixujeme do hladka. Pridáme kokos a prípadne sladidlo a poriadne premiešame.
  2. Nalejeme do silikónových formičiek. Pečieme 35-40 minút na 185°C. Vyklopíme, necháme chvíľku vychladnúť a roztopenou čokoládou nakreslíme oči.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.