Domáca bryndzová pomazánka

Raňajky, Recepty

Takmer v každej rodine sa traduje recept na bryndzovú pomazánku. Ak je vaša rodina výnimkou a recept nemáte, naša domáca bryndzová pomazánka vás zachráni.

Bryndzu každý Slovák buď miluje, aleb nenávidí a neexistuje nič medzi tým. Ja sa radím do tej prvej skupiny. Krátke googlenie na Wikipedii mi povedalo, že bryndza sa vraj začala vyrábať na Slovensku už v 15. storočí. Dnes spolu s parenicou patrí medzi tradičné slovenské syrárske výrobky a má štatút chráneného výrobku. Toľko k bryndzovému vzdelávaciemu okienku. 🙂

Bryndzové halušky sú klasika, ale ja ju mám najradšej len tak na chlebík. A keďže krájať si ju na chlieb nie je zrovna praktické, domáca bryndzová pomazánka je môj obľúbený spôsob jedenia bryndze.

Odporúčam si ju vychutnať s nízkosacharidovým chlebíkom len tak na večeru, či raňajky. Alebo ju naservírujte návšteve na siemiačkových krekroch. Aj keď potom riskujete, že návštevy sa tak ľahko nezbavíte. Minimálne pokým sa všetko nezje. 🙂

domáca bryndzová pomazánka

Budeme potrebovať:

  • 200g čerstvej bryndze
  • 30g masla (mäkké)
  • 50g nátierkového syru (napr. Philadelphia)
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1/2 ČL mletej sladkej červenej papriky

Postup:

  1. Všetky suroviny okrem čerstvej vňaťky dáme do jednej misy a ručným šľahačom rozšľaháme, kým sa všetky suroviny neprepoja.
  2. Pridáme čerstvú nasekanú vňaťku a premiešame.
  3. Zachladíme a podávame.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.