Najobľúbenejší domáci nízkosacharidový chlebík

3
3379
nízkosacharidový chlebík

Najjednoduchšejší chlebík, ktorý si zamilujete vy aj vaše okolie.

Po našich bagetkách sme sa vám rozhodli predstaviť tento recept aj v inej podobe, tentokrát vo forme bochníku.

nízkosacharidový chlebík

Ak vám pri nízkosacharidovej keto diéte chýba možnosť kúpiť si v pekárni čerstvý a voňavý chlebík, ktorý si ešte teplý potriete maslom, máme pre vás ešte lepšie riešenie. Chlebík si môžete veľmi jednoducho upiecť sami doma a ešte k tomu vám aj príjemne prevonia celý byt alebo dom.

Upečený chlebík sa konzistenciou veľmi približuje tomu obyčajnému chlebu z pšeničnej múky, avšak v tomto chlebíku nenájdete žiadne pridané cukry a môžeme si ho vychutnať bez výčitiek.

My si tento chlebík nevieme vynachváliť a veľmi radi sa ním pýšime našim kamarátom, rodine a známym, ktorých, ako sa u nás patrí, pohostíme tradičnými chlebíčkami. Ak máte práve chuť na sladké, možete si naň dať prípadne aj low-carb malinový džem.

nízkosacharidový chlebík

Najlepšie je, že na výrobu tohto chlebíku nepotrebujeme žiadnu pekáreň ani špeciálne nástroje, stačí nám iba jedna miska, metlička a šikovné ruky. Keď už sme pri šikovných rukách, nezabudnite si tie svoje pred tvarovaním bochníku navlhčiť, aby sa vám cesto neprilepilo na prsty 🙂

Príjemné pečenie! 🙂


Na jeden bochník chlebíku budeme potrebovať:

  • 150g mandľovej múky
  • 5 PL vlákniny (psyllium)
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČL vínneho octu
  • 225 ml vriacej vody
  • 3 bielka
  • 1 ČL soli
  • ľanové a tekvicové semiačka, mak, sezam…

Postup:

  1. V stredne veľkej miske si zmiešame suché prísady. Podľa chuti pridáme semiačka (ľanové, sezamové, tekvicové…)
  2. Do misky pridáme bielka, vínny ocot, vriacu vodu a ručne metličkou rozmiešame (asi 30 sekúnd) až kým cesto nezačne konzistenciou pripomínať plastelínu.
  3. Navlhčíme si ruky, aby sa nám cesto nelepilo a vložíme ho do formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie. Ak nemáme formu, ručne si vytvarujeme bochník.
  4. Vytvarovaný bochník položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a na vrch chlebíka nasypeme vybrané semiačka.
  5. Pečieme cca 40 minút na 180°C do zlatova. Počas pečenia neotvárame rúru, aby nám chlebík nespľasol.
nízkosacharidový chlebík
Ahojte! Som Martina a spolu s Adamom sme založili niesomzcukru.sk, lebo si myslíme, že život môže byť sladký aj bez cukru. Ako dôkaz varím, pečiem a tvorím recepty, ktoré sú rýchle, ľahké, bez cukru a chutia skvelo. Presvedčte sa sami :)

3 KOMENTÁRE

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu