Videorecept – Bezlepkové vegan krekry

Dezerty, Recepty

Skvelá náhrada čipsov-chrumkavé a chutné!

Tieto krekry si zamilujete! Okrem toho, že sú bezlepkové, bezvaječné, vegan, bez oleja a bez orechov, sú chrumkavé a super chutné.

vegánske krekry


Skvelá náhrada pochutiniek k telke, alebo rýchla desiata na výlety. A keď k vám príde návšteva, jednohubkami z týchto krekrov ich určite ohúrite. Sú ako stvorené k pomazánkam (ako napríklad naša vajíčková), syrom, či k dipom.

Najlepšie je, že ich môžete akokoľvek obmeniť. Ak nemáte radi napríklad sezamové semiačka, kľudne ich vymeňte za iné. Môžte tiež krekry dochutiť napríklad sušeným cesnakom, kmínom alebo sušenými bylinkami.

Naozaj sa sa dajú prispôsobiť k vašej chuti. Jediné, čo treba, je zachovať pomer 1:1, čiže na jeden hrnček semiačok je potrebný jeden hrnček vody. Preto odporúčam, aby ste si semiačka najprv zmiešali v hrnčeku (aby ste vedeli koľko ste použili) a následne vysypali do misky a zaliali takým istým množstvom vody.


Na 1 plech budeme potrebovať:

  • 5 PL ľanových semienok
  • 4 PL sezamových semienok
  • 3 PL chia semienok
  • 3 PL tekvicových semienok
  • 2 PL nemletého maku
  • 1 hrnček vody
  • soľ, korenie, chilli, sušené bylinky…

Postup:

  1. Semienka a korenie zmiešame v miske a zalejeme vodou. Necháme pár hodín, alebo najlepšie cez noc, odstáť v chladničke.
  2. Zmes by mala byť viac-menej jednotná, semienka napučané a nemala by v miske byť žiadna zostatková voda.
  3. Plech pokryjeme pečiacim papierom a semienkovú zmes rovnomerne rozotrieme po plechu (podľa želanej hrúbky krekrov).
  4. Pečieme asi 50-60 minút na 170°C do chrumkava. Necháme trošku vychladnúť a potom jednoducho rukami nalámeme na menšie kúsky.
vegánske krekry
Tip na servírovanie

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.