Jednoduchý a ľahký tuniakový šalát

Hlavné jedlá, Raňajky, Recepty

Neuveriteľne jednoduchý tuniakový šalát, ktorý máte hotový za 10 minút. Nízkokalorické, ale zároveň sýte jedlo plné živín.

Máte radi ryby? Ja ich milujem! Poznám však veľa ľudí, ktorým rybky „nevoňajú“, čo je však veľká škoda. Ryby by sme mali mať na tanieri minimálne raz týždenne. Sú zdrojom zdravých omega-3 mastných kyselín a majú aj ďalšie úžasné benefity, ktoré z nich robia drahocennú potravinu.

Tak ako pri mäse, aj pri rybách záleží na kvalite. Určite uprednostnite mäso z divých, teda voľne žijúcich a lovených rýb. Pokiaľ teda vaša peňaženka dovolí. Tuniak je ideálny zlatý stred. Správy o morských rybách niekedy upozorňujú na nebezpečnú ortuť. Podľa testov to však s ortuťou nie je také hrozné. Vo vzorkách namerali len hodnoty pod zdravotným limitom a oveľa nižšie, ako sa bežne nachádzajú v čerstvých či mrazených tuniakoch.

Pokojne teda na tento ľahký tuniakový šalát použite tuniaka z konzervy. Takto vám príprava bude trvať dokopy asi 10 minút. Vďaka tomu, že namiesto majonézy je použitý cottage cheese, tento šalát je veľmi jemný a ľahký. Ideálny na večeru, či po tréningu 🙂

Ozaj, ak máte radi plánovanie vlastného jedálnička, alebo sa len ťažko rozhodujete, čo navariť, stiahnite si zdarma tento plánovač. Nielenže si tam môžte zapísať svoje jedlo, jeho výživové hodnoty, pohyb, ktorý ste vykonali a napísať si nákupný zoznam. Tak čo, bude prvý záznam tuniakový šalát? 🙂


Na cca 3-4 porcie budeme potrebovať:

  • 400g cottage cheese
  • 250g tuniaka vo vlastnej šťave alebo v olivovom oleji
  • 1 červená cibuľa
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 ČL horčice
  • soľ, korenie

TIP: Šalát chutí skvelo samotný, ale môžte servírovať spolu so semiačkovými krekrami, či s nízkosacharidovými bagetkami.

Postup:

  1. Cibuľu a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
  2. V miske zmiešame cottage cheese, tuniaka zbaveného šťavy, horčicu a koreniny.
  3. Pridáme nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať a poriadne premiešame.
tuniakový šalát

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.