Videorecept – nízkosacharidové bezlepkové bagetky

Raňajky, Recepty

Pečivo a nízkosacharidová diéta? Ide to!

Začínajúc low-carb, či keto diétu môže byť ťažké zvyknúť si na myšlienku nejdenia pečiva. Ja osobne pečivo milujem a odmalička som bola na ňho zvyknutá. Biele rožky s bambinom, vianočka s maslom a medom, kaiserka so šunkou…Klasika, od ktorej sa ťažko odvyká.

Ale biele pečivo nemá bohužiaľ so skutočným plnohodnotným jedlom nič spoločné. Okrem toho, že postráda akékoľvek živiny a je chemicky spracované, tak obsahuje farbivá a ochucovadlá – vo veľkej miere aj cukor! Navyše ľudom s intoleranciou na lepok môže spôsobiť nemalé problémy.

Lenže čo si šikovne zbaliť do školy, práce, či na výlet, keď sa nám nechce brať celý arzenál plastových dóz a príborov? Urobte si tieto bezlepkové nízkosacharidové bagetky. Obsahujú zdravé tuky a kopu vlákniny, takže tak skoro nevyhladnete.

LC bagetky
Na výlet ako stvorené

Receptík je jednoduchý, potrebujete len jednu misku a ručnú metličku. Desať minút prípravy a potom šup s tým do rúry. Čerstvé a zdravé pečivko na vašom stole kedykoľvek budete chcieť.


Na cca 8 bagetiek budeme potrebovať:

  • 150g mandľovej múky
  • 5 PL vlákniny (psyllium)
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČL vínneho octu
  • 225 ml vriacej vody
  • 3 bielka
  • 1 ČL soli
  • ľanové a tekvicové semiačka, mak…

Postup:

  1. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie.
  2. Pridáme vriacu vodu, bielka a ocot a miešame ručne metličkou zhruba 30 sekúnd. Nepriemiešajte cesto, nemalo by byť príliš riedke, skôr by malo pripomínať plastelínu.
  3. Navlhčíme si ruky a formujeme malé bagetky, dlhé zhruba 7 cm. Formujeme ich plochšie, lebo počas pečenia sa nafúknu. Posypeme ľanovými a tekvicovými semiačkami a nemletým makom.
  4. Pečieme na plechu pokrytom pečiacim papierom cca 40 minút na 180°C do zlatova.
LC bagetky
Vnútri krásne mäkké

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.