Omeleta plnená syrom a šunkou

Raňajky, Recepty

Omeleta plnená syrom a šunkou – raňajky, po ktorých tak ľahko nevyhladnete!

Milujem vajíčka. A ak ste na nízkosacharidovej strave, pravdepodobne tiež. A pravdepodobne ste ich už skúšali vo všetkých podobách. Milujem ich uvarené natvrdo, v praženici, v koláčoch :), v pomazánke, aj plnené.

No už dlho mám môjho favorita, čo sa vajíčok týka, jasného. Je ním omeleta plnená šunkou a syrom. Z nejakého dôvodu mi to pripomína rozpečený toast. To bude asi tým ťahajúcim sa syrom v spojení s chuťou kvalitnej šunky. Mňam!

Samozrejme, nie je nič jednoduchšie ako si túto mňamku prispôsobiť podľa seba. Či už urobiť z toho bezmäsitú omeletu a nahradi’t šunku hríbikmi, alebo, naopak, pridať slaninku, či poctivú klobásku.

Prílohou môže byť akákoľvek zelenina. U mňa vyhrala tentokrát cvikla a kozí syr. 🙂


Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • 2 vajíčka
  • 2 plátky syra
  • 2 plátky šunky
  • mletá paprika, soľ, korenie, sušené bylinky, sušený cesnak
  • maslo

Postup:

  1. Na rozohriatej panvici roztopíme kúsok masla.
  2. Do misky vyklepneme vajíčka, pridáme koreniny podľa chuti a poriadne vidlićkou vymiešame. Vajíčkovú zmes vylejeme rovnomerne na panvicu.
  3. Keď už spodná strana omelety je hotová, na jednu polovicu poukladáme syr a šunku, a druhú polovicu preklopíme na obloženú časť.
  4. Necháme na panvici, pokiaľ sa syr neroztopí a podávame teplé.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.