Lahodná domáca pomazánka. Mňam!
Osobne si myslím, že pomazánky sú podceňované. Príliš o nich v keto/low-carb svete nepočujem. A pritom sú úplne vyhovujúce, plné zdravých živín a tak dobré!
K tomu sa mi spájajú s detstvom, už od škôlky. Vždy som ich jedla s čerstvým chlebíkom a čajom na raňajky. Táto vajíčková ma preniesla o pár (dosť) rokov dozadu.
Každý má zrejme svoj rodinný recept na vajíčkovú pomazánku. 🙂 Budem rada ak sa oň s nami podelíte! Ak však recept nemáte, vyskúšajte túto našu. Verím, že vás nesklame.
Vychutnajte si ju s naším jednoduchým keto chlebíkom z mikrovlnky alebo s nízkosacharidovými bagetkami. Keď čakáte hostí, podávajte s bezlepkovými vegan krekrami. Malé jednohubky budú určite vašej návšteve vyhovovať. Ak ich nezjete všetky sami 🙂
Na cca 3-4 porcie budeme potrebovať:
- cca 80g masla (⅓ z 250g balenia)
- 3 vajíčka
- čerstvé bylinky (petržlenová vňať)
- 1 mladá cibuľka
- 1 ČL horčice (bez pridaného cukru)
- soľ, korenie
Postup:
- Vajíčka si uvaríme natvrdo (cca 10 min.). Po uvarení ošúpeme a nakrájame.
- Maslo izbovej teploty zmiešame s bylinkami, nadrobno nakrájanou mladou cibuľkou, koreninami, horčicou a nakrájanými vajíčkami.
- Podávame vychladené.