Vajíčková pomazánka

Raňajky, Recepty

Lahodná domáca pomazánka. Mňam!

Osobne si myslím, že pomazánky sú podceňované. Príliš o nich v keto/low-carb svete nepočujem. A pritom sú úplne vyhovujúce, plné zdravých živín a tak dobré!

K tomu sa mi spájajú s detstvom, už od škôlky. Vždy som ich jedla s čerstvým chlebíkom a čajom na raňajky. Táto vajíčková ma preniesla o pár (dosť) rokov dozadu.

Každý má zrejme svoj rodinný recept na vajíčkovú pomazánku. 🙂 Budem rada ak sa oň s nami podelíte! Ak však recept nemáte, vyskúšajte túto našu. Verím, že vás nesklame.
Vychutnajte si ju s naším jednoduchým keto chlebíkom z mikrovlnky alebo s nízkosacharidovými bagetkami. Keď čakáte hostí, podávajte s bezlepkovými vegan krekrami. Malé jednohubky budú určite vašej návšteve vyhovovať. Ak ich nezjete všetky sami 🙂


Na cca 3-4 porcie budeme potrebovať:

  • cca 80g masla (⅓ z 250g balenia)
  • 3 vajíčka
  • čerstvé bylinky (petržlenová vňať)
  • 1 mladá cibuľka
  • 1 ČL horčice (bez pridaného cukru)
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Vajíčka si uvaríme natvrdo (cca 10 min.). Po uvarení ošúpeme a nakrájame.
  2. Maslo izbovej teploty zmiešame s bylinkami, nadrobno nakrájanou mladou cibuľkou, koreninami, horčicou a nakrájanými vajíčkami.
  3. Podávame vychladené.
vajíčková pomazánka
Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.