Plnené vajíčka

Raňajky, Recepty

Obľúbené vajíčka inak.

Idem si dať do chladničky niečo dobré. Otvorím, pozerám a nič. Na nákupe sme už nejaký ten deň neboli a poličky zívajú prázdnotou. Sú tam len vajíčka a pozostatky nátierkového syru. Hm. Vajíčka milujem, ale už fakt nemám chuť na praženicu, ani omeletu, ani varené namäkko, ani natvrdo… Tak čo vyšpekulujem?

Tuším je to pravda, že hlad je najlepší kuchár. Z takých obyčajných (a značne obmedzených) surovín vzniklo niečo tak dobré, že som si povedala, že si takto budem vajíčka pripravovať častejšie. Teda keď budem mať pár minút navyše. K tomu nejaká zeleninka a skvelé raňajky (obed, večera..) sú na svete. A netreba k tomu ani chlebík.

plnené vajíčka

Podľa mňa aj super občerstvenie pre návštevy. Spolu s krekrami absolútne neprekonateľné duo. Len neviem, či by ste nezjedli všetko sami 😀

Na 6 polovíc vajíčok budeme potrebovať:

  • 3 väčšie vajíčka
  • 40g Philadelphie
  • 1 ČL dijonskej horčice bez cukru
  • ¼ ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL sušených byliniek (bazalka, petržlenová vňať, rozmarín)
  • čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka

Postup:

  1. Vajíčka si uvaríme natvrdo – 10-12 minút vo vriacej vode.
  2. Uvarené vajíčka ošúpeme, rozrežeme pozdĺžne na polovicu a žĺtka vylupneme lyžičkou, tak, aby ostal len bielok s jamkou.
  3. V miske zmiešame Philadelphiu izbovej teploty s horčicou a so sušenými bylinkami a cesnakom. Pridáme žĺtka a poriadne rozmiešame – najlepšie so silikónovou špachtlou. Nakoniec pridáme čerstvé bylinky.
  4. Žĺtkovú zmes presunieme do cukrárskeho vrecka a plníme ňou bielka. Ak nemáte cukrárske vrecko, použite čajovú lyžičku.
  5. Servírujeme vychladené.
plnené vajíčka

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.