Nízkosacharidový čučoriedkový džem z dvoch ingrediencií

Dezerty, Recepty

Najrýchlejší a najchutnejší džem!

Ďaľšia varianta môjho najobľúbenejšieho a najjednoduchšieho džemu pod slnkom! Fakt, nepreháňam. Skladá sa z dvoch úplne prírodných ingrediencií a nemusíte ani stáť hodiny pri sporáku. Päťnásť minút a je hotový.

Nemusíte sa ani hrať na Marušku a ísť zbierať čerstvé čučoriedky v zime do lesa. Úplne postačia tie mrazené. Navyše, ja žiadne sladilo nepridávam, lebo chuť čučoriedok krásne vynikne. Skúste si ho urobiť doma a neoľutujete!

A to nehovorím o tom, ako super sa hodí k toľkým jedlám. Napríklad také palacinky plnené džemom sú klasika. A moj obľúbený chia puding, či ne-ovsená kaša sa hneď posunie na iný level pridaním lyžičky tohto zázraku. 🙂


Na približne 200ml džemu budeme potrebovať:

  • 250g mrazených čučoriedok
  • 3 PL chia semienok
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!

Postup:

  1. Mrazené čučoriedky vložíme do hrnca a za občasného miešania necháme roztopiť a chvíľku povaríme – pokiaľ sa čučoriedky nerozvaria. Popučíme pučidlom na zemiaky.
  2. Odstavíme z hrnca a prisypeme chia semienka. Dôkladne premiešame.
  3. Prelejeme do uzatvárateľnej nádoby, necháme vychladnúť.
  4. Skladujeme v chladničke, ideálne nie viac ako dva týždne.
čučoriedkový džem bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.