Čokoládová ne-ovsená kaša s mandľovým maslom

Raňajky, Recepty

Nízkosacharidová variácia obľúbenej ovsenej kaše. Zahreje, aj zasýti!

V chladných a upršaných dňoch nie je nič lepšie, ako si dať na raňajky teplú a krémovú ovsenú kašu. Počkať, vlastne je! Dať si teplú a krémovú ne-ovsenú kašu.


Táto nízkosacharidová vás v porovnaní s tou ovsenou zasýti na dlhší čas a je plná zdravých tukov. Navyše je krásne krémová, čokoládová a mandľové maslo ju skvelo dopĺňa.
Na kašiach okrem toho, že zahrejú, milujeme hlavne to, že navrch môžeme poukladať všetky naše obľúbené mňamky.


U mňa vždy vyhráva orieškové maslo (lieskovcové, či mandľové), štvorček vysokopercentnej čokolády (keď sa začne roztápať…oooh), kúsok masla, orechy, či čerstvé bobuľové ovocie alebo aj náš džem. Kombinácií je mnoho a fantázii sa medze nekladú.


Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • 3 PL konopných semienok (lúpaných)
  • 1 PL sezamu
  • ½ ČL vlákniny (psyllium)
  • 1 PL kakaa
  • 1 štvorček 99% čokolády
  • 1 PL strúhaného kokosu
  • ½ ČL mletej škorice
  • 1 PL mandľového masla
  • ½ – ¾ hrnčeku kokosového mlieka
  • 1 bielko – nemusí byť
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!

Postup:

  1. V hrnci zmiešame všetky suché suroviny, okrem vlákniny.
  2. Zalejeme kokosovým mliekom a varíme na miernom ohni zhruba 3 minúty. Keď je zmes horúca, pridáme štvorček horkej čokolády a mandľové maslo.
  3. Keď sa čokoláda a maslo rozpustia, prisypeme vlákninu. ½ ČL je zvyčajne dosť, aby zmes zhustla.
  4. Ak chceme, aby kaša bola nadýchanejšia, zmiernime plameň na najslabší stupeň a za stáleho miešania pridáme jedno bielko. Miešame, kým sa bielko v kaši nestratí.
  5. Servírujeme teplé s ľubovoľnými (keto) pochutinkami. My sme zvolili 2 čerstvé maliny, vlašské orechy, kokosové čipsy, tekvicové semiačka, mandľové maslo a štvorček 99% čokolády. Ak chcete zvýšiť obsah tuku, polejte svoju raňajkovú keto kašu roztopeným maslom, kokosovým olejom alebo olejom z vlašských orechov.
neovsená kaša
Zahreje aj zasýti
Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.