Pumpkin spice power guľky

Dezerty, Recepty

Nepečené power guľky, ktoré okrem toho, že pekne vyzerajú, sú plné tekvicového pyré a jesenných voňavých korenín ako škorica. A sú samozrejme bez cukru.

Jednoduché dezerty, to je moje. Hlavne keď je to niečo, čo je aj rýchle a ideálne môže sa hneď jesť. Tieto power guľky sĺňajú moje kritériá a keďže je jeseň, sú v jesennom, tekvicovom, šate.

V snáď každom americkom jesennom recepte sa používa „pumpkin puree“, čo je v podstate pyré z pečenej tekvice. Ako takto – nie je na tom nič ťažké upiecť tekvicu, ale trvá to fakt dlho a pyré musíte hneď spotrebovať (ako ho neviete zavariť). Samozrejme v Amerike sa dá kúpiť už hotové, v plechovke. Tu som zatiaľ nič také nenašla, možno len na eshopoch, tak mi napadlo využiť sekciu detských výźiv v Dmke, kde som také našla! Nie je síce úplne husté, ale ak k tomu prispôsobíte recept, bude to fantastické.

power guľky

Hneď som to musela vyskúšať a pripravila som tieto pumpkin spice power guľky. Pumpkin spice je tiež americký „výmysel“, no je to len zmes škorice, klinčekov, muškátového orieška a zázvoru. Dá sa teda jednoducho doma vyrobiť zmiešaním týchto korenín. Ja si myslím, že to je niečo podobné nášmu perníkovému koreniu alebo koreniu na zázvorníky 🙂

V každom prípade sú tieto power guľky extra chutné, oranžové, voňajúce jeseňou a zjedené rýchlosťou svetla. Sú prirodzene sladké vďaka kešu-kokos maslu od Powerlogy, ale môžete použiť aj iné, napríklad čisto mandľové, či akékoľvek orechové.

A ak vás odrádza tekvicové pyré, skúste tieto perníkové pralinky 🙂 A vôbec nevadí, že nie sú ešte Vianoce 🙂


Na 8 guliek budeme potrebovať:

  • 6 ČL tekvicového pyré, používam z DM drogérie
  • 2 PL orechového masla (ja som použila kešu-kokos)
  • 1 PL kokosovej múky
  • 1 PL mandľovej múky
  • 1 ČL korenia pumpkin spice (môžeme použiť perníkové)
  • 1/2 ČL škorice
  • 50g čokolády

Postup:

  1. V miske zmiešame všetky suroviny okrem čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 15 minút.
  2. Z „cesta“ formujeme guličky. Opäť necháme stuhnúť v chladničke, aspoň 15 minút.
  3. Čokoládu rozpustíme a guľky namočíme do čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 20 minút a podávame.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.