Perníkové nízkosacharidové guľky s mandľami

Dezerty, Recepty

Čo patrí k Vianociam viac ako vôňa perníkov?

Stále sa držiac hesla, že Vianoce ma tento rok neprekvapia, rozmýšľam už teraz, v novembri, aké koláčiky budú tróniť na tom novom koláčovom stojane, čo som si kúpila. Pomaly, ale isto sa mi začínajú rysovať favoriti tejto zimy 😛

Keď som prvýkrát akousi „náhodou“ vytvorila recept na domáce Bounty tyčinky, nečakala som, že si ho toľkí obľúbia. Popravde však jeho obľúbenosti pripisujem fakt, že je super rýchly a super jednoduchý, bez žiadnych špeciálnych ingrediencíí, ktoré ani neviem vysloviť 😀 (xanta…čo?)

perníkové guľky

Keď si Bounty tyčinky minule (zasa!!!) Adam vypýtal, počúvala som akurát Mariah Carey a jej „All I want for Christmas“, takže si viete predstaviť stupeň mojej vianočnej nálady. Tak som sa rozhodla, že aj Bounty tyčinky oblečiem do vianočného šatu. A vyšlo to!

Recept zachováva moje štyri základné požiadavky na vianočné koláče – je jednoduchý, z obyčajných ingrediencií a super rýchly. (Veď kto má čas na zdĺhavé vypekanie? No ja určite nie, hihi.) No a samozrejme musí chutiť ako Vianoce. 🙂 A čo k sebe ide viac ako vôňa perníkov a Vianoce?

perníkové guľky

Osobne si myslím, že vôbec žiadne umelé sladidlo nepotrebujú, pretože sú lahodné aj bez neho. Navyše, ak nemáte po ruke čokoládu, nezúfajte. Obaľte guľky v kakau zmiešanom so škoricou-budú ešte vianočnejšie 🙂

Úžasná čokoláda, voňavé perníkové vnútro a na záver chrumkavá opražená mandľa. To je pre mňa kombinácia týchto Vianoc. Skúste a neoľutujete! Teda možno oľutujete…že ste ich neurobili trikrát viac!


Na cca 12-15 guličiek budeme potrebovať:

  • 100g mascarpone
  • 5 PL strúhaného kokosu
  • 2 PL mandľového masla
  • 2-3 ČL perníkového korenia bez cukru
  • 1 ČL strúhanej pomarančovej kôry – nemusí byť
  • 12-15 ks mandlí
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
  • 50g horkej čokolády (min. 85%)
  • 1 ČL kokosového oleja

TIP: Ak nenájdete perníkové korenie bez cukru, vyrobte si vlastné! Postačí škorica, drvené klinčeky, trošku mletého zázvoru, sušenej pomarančovej kôry a badiánu.

TIP: Perníkové guličky nemusíte obaľovať v čokoláde. Stačí zmiešať práškové kakao (3 PL) a mletú škoricu (1 PL) a guličky obaliť v kakaovo-škoricovej zmesi.

Postup:

  1. Mandle vložíme do vyhriatej rúry (180°C), alebo na panvicu a opekáme približne 5-8 minút. Pozor, aby nezhoreli. Necháme vychladnúť.
  2. V miske zmiešame kokos, mascarpone, mandľové maslo, perníkové korenie, pomarančovú kôru a prípadne sladidlo.
  3. Zo zmesi formujeme malé guličky – do vnútra vložíme upraženú mandľu.
  4. Guľky dáme do chladničky aspoň na 20 minút vytuhnúť.
  5. Medzitým si pripravíme čokoládu, ktorú si roztopíme s kokosovým olejom.
  6. Vytuhnuté guľky obalíme v roztopenej čokoláde, ozdobíme podľa nálady (ja som použila sušené ružové lupienky a jedlé zlato) a dáme zachladiť na ďaľších 30 minút.
perníkové guľky

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.