Cheesecake rezy s pekanovými orechami

Dezerty, Recepty

Ak hľadáte perfektný jesenný dezert, tieto cheesecake rezy sú to pravé orechové. A to myslím doslova, sú totiž plné orechov. A škorice. Ideálne na dlhé jesenné poobedie, ku kávičke.

Mňam. Akonáhle som tieto cheesecake rezy urobila, zaradila som ich na list mojich top receptov. Sú totiž perfektné. Majú presne takú konzistenciu akú som chcela, sú hutné, ale nie suché, chrumkavé navrchu a voňajúce po škorici. Jednoducho cheesecake rezy podľa mojich predstáv. Hodia sa skvelo ku kávičke na raňajky, alebo po obede. K tomu sa zabaliť do deky, zobrať knižku alebo zapnúť obľúbený seriál a stopercentný oddych môže začať.

cheesecake rezy

Recept je ako vždy veľmi jednoduchý a rýchly. Nepotrebujete ani elektrický miešač, stačí lyžička 🙂 Koláče vždy robím do menšej koláčovej formy 15×15 cm, lebo sme len dvaja a nemal by to všetko kto jesť. Vyjde z toho 9 menších kociek. Ak máte teda väčšiu formu, určite zdvojnásobte dávku. Nebojte, tieto cheesecake rezy zmiznú rýchlosťou svetla.

Použite cream cheese, alebo tučný tvaroh. Skúšala som recept aj s mascarpone, ale plna je potom trochu nevýrazná. S cream cheesom dosiahnete tú správnu cheesecakeovú chuť, akú majú cheesecake rezy mať. Použila som aj stéviu v tomto recepte, môžete to samozrejme vynechať, alebo nahradiť sladidlom podľa seba. Prípadne sebe alebo deťom môžete už hotový koláčik poliať kešu-kokos maslom (je sladké), alebo troškou medu.

cheesecake rezy

Samozrejme môžete pekanové orechy vymeniť za nejaké iné, to je úplne na vás. Bude to fungovať aj s vlašskými, lieskovými, či mandľami. Dala som pekanové, lebo mi tak pripomínajú jeseň 🙂 Čo sa týka mandľovej múky v základe koláčika, keď dáte 100g dosiahnete hrubší základ, tak ako na fotke. Ak chcete tenší, použite menšie množstvo. Tiež som si formu vystlala papierom na pečenie a následne som mandľový základ roztlačila po celej forme pomocou dna pohára, aby to bolo naozaj napevno a nerozpadávalo sa.

Cheesecake rezy sa dajú aj obmieňať podľa nálady a sezóny! Škorica nie je váš favorit? Skúste pridať nejaké ovocie navrch, prípadne domáci bezcukrový lekvár. A ak máte radšej tradičný cheesecake, upečte si tento klasický s čokoládou.

Dôležitým krokom je aj nechať cheesecake rezy vychladnúť a odložiť do chladničky pred krájaním. Takto pekne zatuhnú a budú sa ľahko krájať. Navyše sa vychaldia sa a budete z nich mať dokonalý zážitok. Tá hodinka-dve čakania za to stojí 🙂

cheesecake rezy

Na 15x15cm formu budeme potrebovať:

Základ:

  • 100g mandľovej múky
  • 40g masla
  • 1ČL perníkového korenia

Cheesecake vrstva:

  • 190g cream cheese (Philadelphia)
  • 140g gréckeho jogurtu
  • 4 kvapky stévie
  • 1 vajco

Vrchná vrstva:

  • 2 PL masla
  • 3 PL mletých pekanových orechov – možno vymeniť za mandľovú múku
  • 2 kvapky stévie
  • hrsť celých pekanových orechov
  • 1 ČL mletej škorice

Postup:

  1. Do misky dáme mandľovú múku, zmiešame s perníkovým korením. Maslo roztopíme a vmiešame k mandľovej múke. Musí vzniknúť mrkvenička. Do formy vystlanej papierom na pečenie „cesto“ natlačíme. Môžeme si pomôcť dnom pohára. Dáme piecť na 190°C na 8 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  2. Medzitým si pripravíme cheesecake vrstvu. V miske zmiešame mascarpone, grécky jogurt, stéviu a vajíčko dohladka.
  3. Pripravíme aj mrveničku. Pekanové orechy nasekáme na drobno, zmiešame s najemno namletými pekanovými orechami, škoricou a stéviou. Pridáme studené maslo a rukami vypracujeme do hladka.
  4. Na upečený základ nalejeme cheesecake vrstvu a po kúskoch namrvíme mrveničku. Pečieme cca 30 minút na 180°C.
  5. Pred krájaním necháme vychladnúť a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.