Kokosový mini cheesecake bez cukru s pitahayou

Dezerty, Recepty

Šťavnatý, jednoduchý (a skoro nepečený) cheesecake bez cukru s dračím ovocím v mini prevedení poteší každého, aj vašu návštevu. Krásna ružová farba ho predurčuje za hviezdu stola.

Neviem, je ešte príliš skoro rozmýšľať nad vianočnými darčekmi? 😀 Podľa mňa nikdy nie je dosť skoro a to fakt. Totiž, kaźdý rok si poviem, že začnem nakupovať dary skôr a väčšinou to dopadne tak, že začnem v polovici decembra a potom si nadávam. Ak nie ste ako ja a už máte všetko pripravené, gratulujem (a závidím). Ak ste ako ja, skúste si pozrieť tento článok o ideálnych darčekoch pre gurmánov. Dobre, je z minulého roka, ale tento rok pripravím nový. Sľubujem!

O darčekoch hovorím preto, lebo ja darčeky milujem. Najviac také zo srdca, ktoré ma vystihujú. Nemusia byť vôbec drahé, stačí, že sú úprimné. Napríklad na Valentína som dostala darček od Adama – mapu miesta, kde sme sa prvý krát stretli aj s dátumom a časom? je to tak krásna spomienka nielen na ten deň, ale aj na Dánsko a roky, ktoré sme tam strávili❤️

A keďže láska by sa mala rozdávať stále, nielen na Vianoce, či na Valentína, čo vie potešiť viac ako zo srdca prichystané jedlo? A ešte k tomu takéto krásne (a zdravé!). Cheesecake bez cukru s dračím ovocím je jednoznačne spôsob, ako vyjadriť lásku. Trebárs aj sama sebe. A naozaj to nie je nič zložité na prípavu 🙂

cheesecake bez cukru

Recept sa dá aj obmieňať, priprvaila som aj čučoriedkovo-citrónový cheesecake bez cukru..No bohužiaľ, prišla som o všetky fotky tohto receptu, z nejakého neznámeho dôvodu. Musím ho urobiť ešte raz!


Na 4 ks budeme potrebovať:

  • 55g mandľovej múky
  • 15g kokosovej múky
  • 15g masla
  • 1 žĺtko

Náplň:

125 g mascarpone
40 g krémového syru
2 PL kokosu
1/2 hrnčeku lyofilizovanej pitahaye (alebo 2-3 PL prášku)

Postup:

  1. Pripravíme si cesto. V miske zmiešame suché ingrediencie. Pridáme žĺtko a znovu poriadne premiešame, až kým z cesta nebude mrvenička. Potom rukami primiešame maslo a z cesta vytvoríme veľkú homogénnu guľu. Cesto je konzistenčne takmer ako to klasické maslové.
  2. Papierové košíčky vložíme do formy na muffiny a rukami “vystelieme” každý košíček na muffiny zvnútra tenšiou vrstvou cesta. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút na 180°C, pokiaľ cesto nie je upečené dozlatova. Po upečení necháme vychladnúť úplne.
  3. Krém si pripravíme tak, že najprv zmixujeme pitahayu na prach. Vedľa v miske rozšľaháme mascarpone, krémový syr, kokosový krém. Pridáme pitahayu a nanesieme do košíčkov na cesto. Necháme stuhnúť a následne ppaieorvý košíček odstránime a podávame.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.