Top gurmánske darčeky – VIANOCE 2019

Blog, Domácnosť, Lifestyle

Všetci nadšenci nízkosacharidovej stravy určite ocenia tieto gurmánske darčeky. Tak čo, o ktorý poprosíte Ježiška vy?

Vianoce už nemilosrdne klopú na dvere. Neviem ako vy, ale ja ešte nemám ani jeden jediný vianočný darček. Čo je celkom dobrý dôvod na paniku. Našťastie si môžem upokojiť nervy vianočnými koláčikmi bez cukru. Uff.

Vždy si lámem hlavu tým, čo kúpiť mojim blízkym. Osobne nemám rada darčeky, ktoré sa kupujú len tak, aby sa nepovedalo. Mám rada, keď darček obdarovanú osobu vystihuje. Alebo keď viem, že práve tento darček by jej mohol urobiť radosť.

Také darčeky sa však dosť ťažko hľadajú. Našťastie každý koho poznám, má rád jedlo, takže to je väčšinou odpoveďou na moju vianočnú dilemu.

Gurmánske darčeky, to nemusia byť len bonboniéry. Z tejto mini vianočnej príručky si vyberie (nielen) nadšenec nízkosacharidovej stravy. 🙂 Tak poďme nakupovať!


Soľ a korenie

gurmánske darčeky
zdroj: Nicolas Vahé

Nebojte sa, nemyslím obyčajnú soľ a korenie zo sáčku v obchode. Myslím soľ a korenie značky Nicolas Vahé v krásnej dizajnovej sklenej fľaške. Na tieto produkty nedám dopustiť. Objavila som ich v Dánsku a odvtedy ich používam. Nielenže dobre vyzerajú, ale z každého jedla vedia urobiť gurmánsky zážitok. Z kolekcie si môžte vybrať soľ s príchuťou húb, parmezánu a bazalky, karí a kokosu, sušených paradajok, červeného vína a mnoho ďalších. Darček poteší podľa mňa ženy aj mužov. Všetkých, ktorí radi varia a ešte radšej jedia. Na Slovensku kúpite napríklad na www.bellarose.sk. Cena jednej fľašky sa pohybuje okolo 14 eur.

Avokádový, alebo olivový olej

gurmánske darčeky
Zdroj: Nicolas Vahé

Olej sa môže zdať ako zvláštny darček, ale verte, že každého nízkosacharidového stravníka nič nepoteší viac. Nie je totiž nič lepšie, ako si poliať šalát kvalitným tekutým zlatom. Ceny kvalitných olejov sa pohybujú celkom vysoko a to je ďaľší z dôvodov, prečo si kúpou takéhoto darčeka určite „šplhnete“. 🙂 Kvalitný bio olivový olej na slovenskom trhu nájdete napríklad u Powerlogy. Ak skôr preferujete minimalistický dizajn, siahnite opäť po značke Nicolas Vahé.

Kvalitný čaj

gurmánske darčeky
Zdroj: Løv Organic

Keď je vonku zima a stmieva sa skoro, najlepší relax je zachumliť sa v deke na sedačke a dať si horúci, voňavý čaj. Všetci dobre vieme, že čaju nie je nikdy dosť, aj keď už skrinka praská vo švíkoch. Podobne to je aj s hrnčekmi. 🙂 Takže ideálna vianočná kombinácia je čaj plus hrnček na čaj. Druhov čaju je nespočetne veľa, od rôznych sypaných, pečených, kvitnúcich, až po balené. Tam to nekončí – balené v plechovke, v drevenej krabičke, či čajový sáčok v podobe mačičky. Mojim favoritom je značka Løv Organic, inšpirovaná Škanidonáviou, ktorá ponúka čaje najvyššej kvality. Zakúpite na bellarose.sk. Ak si neviete vybrať, jednoducho zakúpte poukážku do čajovne 🙂

Kvalitná káva

gurmánske darčeky
Zdroj: unsplash.com

Pri horúcich nápojoch ešte ostaneme. Lepšie ako horúci čaj je snáď už len horúca káva v chladné ráno. Ja bohužiaľ nie som žiaden kávičkový odborník, takže pojem kvalitná káva pre mňa znamená poctivá, chutná, fairtrade a bio. Takou je napríklad Power Coffee od Powerlogy, ale na trhu sa nachádza určite veľa alternatív. Ku kávičke pridajte MCT olej a vianočný balíček, ktorý nakopne je na svete 🙂 A ak je váš blízky kávičkový fajnšmeker, porozhliadnite sa po degustačnom kurze (cupping), alebo baristickom kurze.

Orechové maslá

gurmánske darčeky
Zdroj: Powerlogy

Každý, kto si orechové maslo niekedy kúpil, hneď oľutoval, že si nekúpil rovno dve. Sú totiž dokonalo chutné! A keď ste už na nich závislí, je ťažké sa toho vzdať. Zastaviť vás môže jedine vaša peňaženka. 🙂 Preto určite balíček vytvorený z orechových masiel napríklad od Powerlogy vyčarí úsmev na tvári lowcarb stravníkom. A nielen im.

Čokoláda

gurmánske darčeky
Zdroj: Chocolate Hill

Samozrejme, koho by nepotešila čokoláda. Nie však hocijaká. 85% slovenská čokoláda Lyra výborne chutí a má krásny obal. Pre našich českých čitateľov odporúčam poctivé čokolády bez cukru od českej rodinnej firmy Chocolate Hill, ktoré sú sladené erythritolom. Ponúkajú nielenklasické horké, ale aj kombinácie pre ozajstných gurmánov, ako napríklad chilli, pekanové orechy, či pistácie. Balíček vytvorený z takýchto čokoládiek a orechového masla určite bude sladkou čerešničkou vianočného rozbaľovania darčekov.


Dúfam, že som vás mojimi nápadmi aspoň trošku inšpirovala. So žiadnou vyššie vymenovanou spoločnosťou nemáme žiadnu dohodu a moje tipy na gurmánske darčeky sú preto bez vedľajších úmyslov. Mám ich len naozaj rada 🙂 Ak ste si tu nič nevybrali, možno by vašich blízkych potešila kniha z tohto zoznamu kníh o nízkosacharidovom životnom štýle.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.