Top knihy o nízkosacharidovom stravovaní a výžive, ktoré si musíte prečítať

Blog, Domácnosť, Lifestyle

Ak vás zaujíma výživa a zdravie, toto sú top knihy o nízkosacharidovom stravovaní, ktoré nesmú chýbať vo vašej knižnici.

Milujem čítanie kníh. Keď som bola malá, nikto ma od nich nevedel odtrhnúť. Počas prázdnin a voľných dní som bola schopná zaliezť do postele a nevyjsť z nej kým som celú knižku neprečítala.

Teraz, keď je voľných dní menej a menej sa vždy teším na vianočné obdobie – pod stromčekom si vždy nájdem minimálne dve knižky a kým je po sviatkoch, už sú prečítané. Knihy sú pre mňa najlepším darčekom.

Nie je predsa nič lepšie ako sa zachumliť v posteli, či v kresle s teplým čajom a ponoriť sa do dobrodružstiev. Alebo nasávať informácie a získavať nový obraz o zaujímavých témach – napríklad stravovanie, diéty, zdravie a výživa. Na to vám dobre poslúžia tieto knihy o nízkosacharidovom stravovaní, ktoré som dala dokopy v tomto prehľadnom zozname.

Ak teda máte niekoho v rodine, či medzi priateľmi, kto rád číta a zaujíma sa o svoje zdravie a výživu, porozhliadnite sa po týchto knihách. Alebo si urobte radosť vy sami. Možno sa dozviete niečo, čo ste ešte nevedeli a to vás namotivuje a utvrdí o skvelých účinkoch plnohodnotného skutočného jedla.


Margit Slimáková – Velmi osobná kniha o zdraví
knihy o nízkosacharidovom stravovaní

Kto ešte nepočul o Margit, o veľa prichádza. Je to odborníčka na výživu a zástankyňa skutočného, nespracovaného jedla. Informácia podáva zrozumiteľne a ľudsky a taká je aj jej kniha. Plná poznatkov a úprimných skúseností. Číta sa ľahko a okrem odborných informácii tam nájdete aj vtipne a s nadhľadom podané informácie z jej života. Je to kniha, ktorá je skvelým zhrnutím všetkého, čo sa zdravia a zdravého životného štýlu týka. Je vhodná pre tých, čo sa zaujímajú o zdravie a hľadajú pohodu v stravovaní bez toho, aby sa stresovali diétami.
Cena: 16,48 €

Amy Ramos – Kompletná keto diéta pre začiatočníkov (vaša základná príručka pre životný štýl keto)

Knižka, ktorá je praktickým štartovacím mostíkom k lowcarb stravovaniu. Obsahuje základné informácie prečo je nízkosacharidové stravovanie vhodným životným štýlom a poskytuje 5 základných princípov, ktoré sa dajú ľahko dodržiavať – ​​obmedzenie cukru a sacharidov, cvičenie atď. V zásade to, čo by mal každý robiť každý deň. Možno tam nie je nič prekvapujúce, čo na internete nenájdete, ale informácie sú tu pokope a dobre zostavené pre každého čitateľa, ktorý sa chce pustiť do keto/lowcarb stravovania. Môžte začať aj naším článkom o tom, ako správne nakupovať potraviny.
Cena: 11,08 €

David Perlmutter a Kristin Loberg – Pšeničný mozog

Pšeničný mozog je prevratná a aktuálna kniha, v ktorej renomovaný neurológ David Perlmutter, MD, odkrýva zistenie, ktoré sa už príliš dlho skrývalo v medicínskej literateratúre – negatívny vplyv sacharidov na mozog. Kniha je napísaná odborne, ale stále zrozumiteľne pre bežného človeka. Obsahuje množstvo odkazov na rôzne oficiálne štatistiky a výskumy, ktorými autor podopiera svoje tvrdenia overené vlastnou praxou. Vyvracia mýty o „zlých tukoch“ a „zlom cholesterole“. Je to jednoducho veľmi zaujímavé čítanie plné faktov o účinkoch pšenice a sacharidov na mozog a ich spojení s chorobami celkovo. Pokračovaním je titul „Zdravý mozog“, kde autor hovorí o o prepojení črevného mikrobiómu a mozgu.
Cena: 15,89 €

Nina Teicholz – Tuk, velké překvapení

Nina Teicholz je investigatívna novinárka a v tejto knihe odhaľuje „podvod na ľudí“ vo forme odporúčaní, že je potrebné vyradiť tuk z jedálnička. Čo ak je ale problém v samotnej nízkotučnej strave? So závermi podloženými deviatimi rokmi výskumu odhaľuje, že všetko, čo nám kedy o tuku tvrdili, je zle. Vo svojej knihe dokumentuje, ako vedci dovolili vyvodiť zlý záver a veľké korporácie to využili na ovládnutie všeobecnej mienky. Jej živé a pútavé rozprávanie je doložené o presvedčivé dôkazy, ktoré búra všetko všeobecné vedomosti o tuku v strave. Kniha je preložená aj do slovenčiny – Veľké tučné prekvapenie.
Cena: 18,42 €

Jason Fung a Jimmy Moore – Kompletní průvodce půstem (Jak léčit své tělo pomocí jednodenního i dlouhodobějšího vynechání jídla)

Doktor Jason Fung je uznávaný líder v oblasti pôstu a „intermittent fasting“. Snáď každý, kto sa zaujíma o lowcarb o tomto čiastočnom hladovaní už počul. V tejto knihe autor vysvetľuje všetko, čo by vás mohlo o pôste zaujímať, od jeho účinkov až po samotné praktické tipy. Táto knižka vám ukáže, že na chudnutie a stravovanie sa dá pozerať aj inak. Je to veľmi poučné a oči otvárajúce čítanie. Od Jasona Funga stoja za prečítanie aj knižky ako Obesity Code, či The Longevity Solution.
Cena: 21,04 €

Gary Taubes – Proč tloustneme

Všetci dobre poznáme rovnicu prijaté kalórie a spálené kalórie rovná sa výsledná váha. Gary Taubes v tejto knižke ukazuje, že možno nezáleží až tak na počte kalórií, ako na tom, z čoho pochádzajú. A že všetko, čomu o výžive veríme, je zle. Kniha vám nielen otvorí oči, ale možno aj vyzve na spochybnenie celého fitness priemyslu, kde kalórie sú akýmsi posvätným nástrojom chudnutia a priberania.
Cena: 15,46 €

Samozrejme, ak by sme sem chceli dať všetky zaujímavé knihy o nízkosacharidovom stravovaní, nestačili by nám ani štyri strany. Tu je ešte zopár, ktoré stoja za prečítanie:

  • Dallas Hartwig a Melissa Hartwig – Jídlo na prvním místě
  • Tim Noakes – Revoluce v opravdovém jídle (Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování)
  • Sarah Wilson – Sladký život bez cukru
  • Janina Černá – Cukrfree kuchařka
  • Grant Schofield a Caryn Zinn – What the fat

Ceny sú informačného charakteru zo stránky kníhkupectva martinus.sk.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.