Hruškový koláč bez cukru s čokoládou a škoricou

Dezerty, Recepty

Hruškový koláč bez cukru je pravdepodobne jeden z najkrajších koláčov. A samozrejme je aj výborný. Mäkké cesto, šťavnaté hrušky a vôňa škorice a čokolády. Čo viac si človek môže priať takto na jeseň.

Tento koláč som videla na Pintereste, keď som hľadala inšpiráciu na jesenné recepty. Našla som ho tam a zaujal ma na prvý pohľad, zapísala som ho do zošita k ostatným, že taký raz skúsim upiecť. Háčik bol samozrejme v tom, že recept bol s bielou múkou a cukrom.

koláč bez cukru

Kamaráti nám doniesli domáce hrušky a mňa hneď napadol tento koláč. Samozrejme recept som musela upraviť na hruškový koláč bez cukru a plus som priamo do cesta pridala čokoládu, čo celý koláč ešte viac zjemnilo. Tu sa naozaj nebavíme o vysušenej piškóte, ale o mäkkučkom, šťavnatom koláčiku bez cukru a múky.

koláč bez cukru

Nehovorím o tom, že som doň pridala aj škoricu a keď som piekla druhý krát, tak aj perníkové korenie. To koláču dodá úplne iný rozmer, taký jesenno-vianočný. Akonáhle skončilo leto, jediné, na čo sa môžeme tešiť sú Vianoce 🙂 a tie sú tu čoskoro, takže tento recept sa bude hodiť.

koláč bez cukru

Keď trochu vychladol, poliala som ho ešte roztopenou čokoládou. Lebo veď čokolády nie je nikdy dosť. Tento hruškový koláč bez cukru tak zahviezdi, či už ako dezert za rodinným obedom alebo koláćik pre návštevy. Skúste a neoľutujete! Ale mám pre vás tip, aj keď sa vám nechce piecť. Nepečený jablkovo-škoricový pohár je tiež jesenný dezert hodný pozornosti 🙂

koláč bez cukru

Na celú klasickú formu na jelení chrbát budeme potrebovať:

  • 200 g mandľovej múky
  • 4 vajcia
  • 150 g bieleho jogurtu (3,7%)
  • 65 g tmavej čokolády
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 espresso
  • 3 hrušky
  • 1 ČL škorice (alebo perníkového korenia)
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva

Postup:

  1. Hrušky ošúpeme a odrežeme im spodok (aby boli stabilné). Formu vystelieme papierom na pečenie a vložíme do nej hrušky.
  2. Vajíčka si vyšľaháme do penista, pridáme jogurt, kokosový olej a vychladené espresso. Pridáme mandľovú múku, škoricu, kakao a na záver roztopenú vychladenú čokoládu. Vmiešame prášok do pečiva. Cesto nalejeme na hrušky.
  3. Pečieme asi 25 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180°C. Krájame až vychladené.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.