Jablkovo-škoricový pohár bez cukru

Dezerty, Recepty

Tento neuveriteľne lahodný sezónny nepečený dezertný pohár bez cukru máte rýchlo hotový a bude chutiť celej rodine.

Aj keď sú Vianoce už za 53 dní (ehm!) chute jesene nás ešte neopúšťajú. A ukážte mi niečo viac typické pre jeseň, ako jablká. 🙂 V kombinácii so škoricou je to absolútne jesenné kombo!

Tento recept zaraďujem určite do mojich top jesenných receptov. Nielen, že je to nepečený dezert (hurá, ušetrený čas), ale je tak chutný, že som ľutovala, že som spravila len 5 pohárov pre 5 ľudí. Nabudúce robím dvojitú dávku!

pohár bez cukru

Ako takmer každý recept, aj tento sa dá extrémne ľahko pomeniť. Podľa sezóny (vymeňte jabĺčka za maliny), alebo podľa chuti. Napríklad môžte pohár ešte vylepšíť pridaním keto karamelu, alebo pripraviť dezert pre dospelých – jednoducho pridajte do jabĺčok rum!

Čo je však pre mňa obrovský plus je, že takto môžete spotrebovať aj staršie jablká, ktoré už dlhšie sedia na linke a sú celé zošuverené. Urobíte niečo pre záchranu planéty a ešte si aj pochutíte 🙂

pohár bez cukru

Jabĺčka sme mali Dobré jablká z Dunajskej Lužnej, ktoré veľmi radi kupujeme. Ponúkajú aj samozber jabĺk a hrušiek vo svojich sadoch, tak to o rok určite vyskúšame. Kde kupujete jabĺčka vy? 🙂


Na 5 pohárov budeme potrebovať:

  • 3 jablká
  • 20 g masla
  • 1 a 1/2 ČL škorice
  • 4 klinčeky
  • 1 vanilkový lusk
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany

TIP: Ovocie pokojne vymeňte za vaše obľúbené podľa sezóny. Tento jablkový dezertný pohár bez cukru môžte preliať keto karamelom.

Postup:

  1. Na panvici si speníme maslo a pridáme klinčeky – pustia vôňu. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
  2. Do roztopeného masla vysypeme nakrájané jabĺčka,zasypeme škoricou a opekáme, kým jablká nie sú mäkké.
  3. Medzitým dáme do misky mascarpone a prilejeme šľahačku. Vanilkový lusk pozdĺžne prerežeme a semiačka vyškriabeme tupou stranou noža. Pridáme k mascarpone a šľahačke. Ručným šľahačom vyšľaháme, kým nemáme nadýchaný krém.
  4. Naplníme poháre. Striedavom vrstvíme vychladené jabĺčka so škoricou a mascarpone krém. Posypeme škoricou a podávame.
pohár bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.