Slané sezamové tyčinky bez múky

Dezerty, Recepty

Máte chuť na niečo slané, chrumkavé, no zdravé? Upečte si tieto slané sezamové tyčinky bez múky a na čipsy už ani nepomyslíte.

Poznáte to, keď sa pohodlne usadíte na gauči k obľúbenému seriálu, alebo knihe a zrazu máte chuť na niečo fakt dobré. Niečo slané, chrumkavé. Niečo ako čipsy, alebo krekry, alebo tyčinky… Väčšinou sú však tieto pochúťky nezdravé a smažené. Ako povedzme si pravdu, nie vždy nás tento fakt odradí 😀

slané sezamové tyčinky bez múky

Máme však na výber a môžeme si upiecť domáce. Dokonca nesmažené a bez múky, bez lepku. Na chuti však nestrácajú, práve naopak. Sú totiž plné sezamu! Chuť by som prirovnala k bežným sezamovým slaným tyčinkám. A štruktúra? Sú extra chrumkavé, ale pri tom nie suché! No je to naozaj jeden z najpodarenejších receptov, spolu s paradajkovými krekrami 🙂

slané sezamové tyčinky bez múky

Ideálne sú samozrejme aj ako mňamka pre návštevy. Pridajte k nim smotanovo-cesnakový, či syrový dip a hotovo. Aj napriek tomu, že sú tenšie, dip udržia a nezlomia sa vám pri naberaní. Jednoducho sú tieto sezamové tyčinky bez múky ideálnou pochúťkou 🙂

slané sezamové tyčinky bez múky

Budeme potrebovať:

  • 105g mandľovej múky
  • 35g kokosovej múky
  • 30g masla
  • 1 vajíčko
  • 1 PL tahini
  • 50g sezamu
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Pripravíme si cesto. V miske zmiešame suché ingrediencie. Pridáme vajíčko, maslo a tahini. RUkami vymiešame cesto a vytvoríme z neho veľkú homogénnu guľu. Cesto je konzistenčne takmer ako to klasické maslové.
  2. Cesto položíme na kus papiera na pečenie a prikryjeme druhým kusom. Vyvaľkáme na požadovanú hrúbku (ja som asi na 0,5cm) Vrchný kus papiera odstránime a cesto nakrájame na rovnomerné tyčinky.
  3. Pečieme asi 15-20 minút na 170°C, dozlatova. Necháme vychladnúť a podávame.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.