Slané krekry so sušenými paradajkami a rozmarínom

Dezerty, Recepty

Dali by ste si niečo na chrumkanie k večernému seriálu, ale čipsy sú na vás príliš nezdravé a mastné? Skúste tieto slané krekry bez múky so suśenými paradajkami a rozmarínom.

Dobre, netvrdím, že tieto krekry bez múky sa vyrovnajú čipsom. To vôbec. Oni sú totiž ešte lepšie!

Po celom dni si chcete urobiť pohodlíčko pri filme. A k tomu patrí niečo na chrumkanie. Lenže väčšina slaných pochúťok je mastných, ťažkých a.. nezdravých. Vymeňte ich za tieto krekry bez múky s príchuťou Talianska – sušené paradajky, rozmarín a parmezán vás tam prenesú na prvý hryz. Nebudete chcieť prestať. 🙂

krekry bez múky

Na moje prekvapenie tento recept vyšiel na prvý krát. Kuchyňa sa rozvoňala talianskou vôňou a Adam už nedočkavo čakal, kým sa upečú. Čakanie stálo zato, lebo vyšli chrumkavé, voňavé, chuťovo výrazné krekry.

krekry bez múky

Najlepšie je, že ich môžete napríklad rozkrájať na väčšie kúsky pred pečením a pripraviť si tak „knäckerbröd“, na ktorý si môžete natrieť svoju obľúbenú pomazánku, či nátierkový syr.

krekry bez múky

Kvalitnú mandľovú múku kúpite napríklad na Svet plodů :).


Budeme potrebovať:

  • 1 a 1/2 hrnčeku mandľovej múky
  • 1 vajce
  • 2 PL parmezánu
  • 1/2 vetvičky rozmarínu
  • 1 ČL pesta (môžeme vynechať)
  • 30g masla
  • 6 sušených paradajok
  • soľ, korenie
  • 1 strúčik cesnaku (môžeme vynechať)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL provensálskeho korenia (oregano, tymián..), čierne korenia

Postup:

  1. Do food procesora vložíme sušené paradajky a časť mandľovej múky (asi 2 PL) a rozmarín. Mixujeme, kým sa paradajky rozsekajú, suroviny sa prepoja a vznikne sypká mrvenička.
  2. Presypeme do misky. Pridáme zvyšok mandľovej múky, soľ, korenie, pretlačený cesnak. Premiešame, pridáme vajce a miešame kým vznikne mrvenička.
  3. Pridáme zvyšok surovín a rukami vypracujeme jednotné cesto (konzistenciou podobné ako linecké) do gule. Je dobré nechať odležať v chladničke aspoň 10-20 minút.
  4. Následne cesto položíme na pečiaci papier, prikryjeme druhým listom pečiaceho papiera a vyvaľkáme na tenko, asi na 0,5-1 cm. Vrchný papier odstránime a nožom nakrájame na jednotné štvorce/obdĺžniky.
  5. Pečieme na 175°C približne 15 minút dozlatova. Necháme mierne vychladnúť a servírovať.
krekry bez múky

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.