Rýchly koláč z pár surovín, ktorý nie je suchý a bude ho milovať celá rodina? To je vegánsky marhuľový koláč bez múky.
Vonku je 200 stupňov a posledné, čo sa vám chce, je stáť v kuchyni a vypekať? Ale fakt by ste si dali taký dobrý koláčik? Upečte si tento marhuľový koláč bez múky. Samozrejme z pár surovín, lebo veď komu sa chce vláčiť plné tašky nákupu z obchodu. A bonus – spotrebujete tie tri smutné banány, čo vám skoro hnijú na linke.
Pozor, toto nie je bublanina-style koláč, aj keď tie marhule navrchu to môžu evokovať. žiadne trúsivé suché cesto. Tento krásavec je pekne vláčny, štruktúrou podobne asi ako brownie. Čiže ak je to vaša šálka kávy, odporúčam. Ale samozrejme bublanina vie byť tiež super, tu nájdete recept na makovú s čerešňami alebo broskyňovú.
A viete čo je na ňom najlepšie? Že rovnako super chutí s ľadovou kávou ako aj s teplým kakavkom. Takže keď vás nabudúce prekvapí búrka, hromy blesky, lejak ako z apokalyptického filmu… marhuľový koláč bez múky to istí! Stačí zaliezť pod perinu, zapnúť obľúbený film, urobiť kakavko a vychutnať si koláčik.
Na 19 cm formu budeme potrebovať:
- 3 banány
- 5 PL kešu-kokos masla (odporúčam Powerlogy)
- 3 PL mandľovej múky
- 2-3 marhule
TIP: Po upečení posypeme opraženými kokosovými chipsami.
Postup:
- Banány ošúpeme a popučíme v miske vidličkou. Pridáme roztopené kešu-kokos maslo, premiešame a na záver vmiešame mandľovú múku. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.
- Na vrch naukladáme nakrájané marhule.
- Pečieme cca 30 min na 190°C.