Vegánsky marhuľový koláč bez múky

Dezerty, Recepty

Rýchly koláč z pár surovín, ktorý nie je suchý a bude ho milovať celá rodina? To je vegánsky marhuľový koláč bez múky.

Vonku je 200 stupňov a posledné, čo sa vám chce, je stáť v kuchyni a vypekať? Ale fakt by ste si dali taký dobrý koláčik? Upečte si tento marhuľový koláč bez múky. Samozrejme z pár surovín, lebo veď komu sa chce vláčiť plné tašky nákupu z obchodu. A bonus – spotrebujete tie tri smutné banány, čo vám skoro hnijú na linke.

marhuľový koláč bez múky

Pozor, toto nie je bublanina-style koláč, aj keď tie marhule navrchu to môžu evokovať. žiadne trúsivé suché cesto. Tento krásavec je pekne vláčny, štruktúrou podobne asi ako brownie. Čiže ak je to vaša šálka kávy, odporúčam. Ale samozrejme bublanina vie byť tiež super, tu nájdete recept na makovú s čerešňami alebo broskyňovú.

marhuľový koláč bez múky

A viete čo je na ňom najlepšie? Že rovnako super chutí s ľadovou kávou ako aj s teplým kakavkom. Takže keď vás nabudúce prekvapí búrka, hromy blesky, lejak ako z apokalyptického filmu… marhuľový koláč bez múky to istí! Stačí zaliezť pod perinu, zapnúť obľúbený film, urobiť kakavko a vychutnať si koláčik.


Na 19 cm formu budeme potrebovať:

  • 3 banány
  • 5 PL kešu-kokos masla (odporúčam Powerlogy)
  • 3 PL mandľovej múky
  • 2-3 marhule

TIP: Po upečení posypeme opraženými kokosovými chipsami.

Postup:

  1. Banány ošúpeme a popučíme v miske vidličkou. Pridáme roztopené kešu-kokos maslo, premiešame a na záver vmiešame mandľovú múku. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.
  2. Na vrch naukladáme nakrájané marhule.
  3. Pečieme cca 30 min na 190°C.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.