Broskyňový koláč bez cukru a bez múky s posýpkou

Dezerty, Recepty

Šťavnatý broskyňový koláč bez cukru, na ktorý potrebujete len zopár ingrediencií.

Po tom, ako sme dostali od rodičov zo záhrady plnú tašku sliviek a ja som nevedela aký recept už mám vymyslieť, prišli nové zásoby v podobe viničných broskýň. Plná taška.

Viničné broskynky sú oveľa menšie, chlpatejšie a s tvrdšou kožkou. Tieto naše domáce nikdy neboli striekané a preto bol kde-tu nejaký červíček. Nenapadlo ma teda nič iné, len ich pekne pretriediť, rozpoliť, nakrájať a dať ich do koláča.

Už dlhšie som aj tak mala chuť na klasický koláčik s posýpkou. Prebytok broskýň bola teda skvelá príležitosť jeden upiecť.

broskynovy kolac

Mandľová múka doma chýbala, takže som si vystačila s kokosovou. Kokosová múka saje viac tekutín, takže aby koláčik nebol vysušený, pridala som ešte biely jogurt. Broskyne som na panvici osmažila na masle a škorici. Úžasná vôňa, to vám poviem!

Navyše som mala domáce vajíčka s takmer oranžovým žĺtkom, takže broskyňový koláč bez cukru mi vyšiel sýto-žltý. Piekla som len v malej forme, aby sme sa koláčiku neprejedli. Ak máte väčšiu formu ako 10×10 cm, pokojne urobte z dvojnásobnej dávky.


Na 10×10 formu budeme potrebovať:

  • 3 PL kokosovej múky (+1 ČL na posýpku)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 4 PL bieleho jogurtu (10%)
  • 2 veľké broskyne, alebo 4-5 malých
  • 1 ČL škorice
  • maslo

TIP: Namiesto broskýň pokojne použite iné ovocie – napríklad bobuľové.

Postup:

  1. Broskyne si nakrájame na malé kúsky. Na panvici roztopíme kus masla, pridáme broskyne, posypeme škoricou a opekáme do zmäknutia.
  2. Medzitým si v miske si zmiešame kokosovú múku a prášok do pečiva. Pridáme vajíčka a poriadne rozmiešame. Nakoniec pridáme biely jogurt a vymiešame do hladka.
  3. Formu vymažeme a vysypeme kokosovou múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme do formy, odložíme si však z neho asi 1 ČL.
  4. Na cesto poukladáme opečené broskyne. Do odloženého cesta vmiešame ešte 1 ČL kokosovej múky, vytvoríme posýpku a posypeme ňou koláčik.
  5. Pečieme asi 20 minút na 180°C.
broskynovy kolac

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.