Tvaroh s pečenými slivkami so škoricou

Dezerty, Raňajky, Recepty

Dokonalé sladké nízkosacharidové raňajky s jesenným nádychom, ktoré vás zaručene dostanú von z postele.

Poznáte to, ráno otvoríte oči a namiesto slnka sa vám do izby vkradne vietor a dážď. Najradšej by ste v tej posteli zostali spať aspoň doobeda.

Možno vám predstava týchto raňajok ulahčí situáciu a bude slúžiť ako motivácia ráno vstať a prežiť deň. Nielenže vám dodajú energiu, ale možno konečne spotrebujete tie slivky z babkinej záhrady, ktoré sa pomaly, ale isto menia na slivovicu.

Lahodný tvaroh s vanilkou a k tomu prevoňané teplé slivky so škoricou. Skoro ako koláčik. Už len tá vôňa vás dostane z postele. A možno priláka aj vašu polovičku. Alebo susedov 🙂 Ak doma nemáte slivky, skúste náš recept na zapečený tvaroh s jabĺčkom.

slivky a tvaroh

Mimochodom, všetky mňamky, ktorými sme si ozdobili tieto sladké nízkosacharidové raňajky, sme si kúpili bez obalu v bezobalovom obchode U vážky v bratislavskom Freshmarkete. Poznáte koncept bezobalového nakupovania? Skúsili ste si to niekedy? 🙂

Podľa mňa je to super iniciatíva a tiež trochu zábava. Ja milujem všetky tie dózy, nádobky a fľaštičky, takže pre mňa ideál. Môže sa to zdať ako hlúposť, ale pre našu planétu sa každá maličkosť počíta 🙂


Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • 125g tvarohu (hrudkovitý, jemný)
  • vanilka
  • 3 slivky
  • kúsok masla
  • 1 ČL škorice
  • štipka kardamomu

TIP: Podávame s orieškovým maslom alebo s vlašskými orechami.

Postup:

  1. Tvaroh rozmiešame s vanilkou a naservírujeme do misky.
  2. Na panvici roztopíme maslo, pridáme nakrájané slivky a škoricu. Opekáme kým slivky zmäknú a pustia šťavu.
  3. Horúce slivky dáme navrch tvarohu s vanilkou. Pridáme orieškové maslo, alebo orechy a podávame teplé.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.