Zapečený tvaroh s jablkom a škoricou

Dezerty, Raňajky, Recepty

Takmer ako z obchodu, len bez cukru.

Kedysi som si v obchode milovala kupovať ochutený, jablkovo-škoricový tvaroh. Bohužiaľ, odkedy sa viac pozerám na etikety a zloženie, nemilo ma prekvapilo zloženie – cukor, zvýrazňovače chuti, chémia. Vďaka, to si neprosím.

Ako dobre vieme, najlepšie je si jedlo urobiť doma – tak vieme, čo doňho ide. A môžeme si byť istí, že jablkovo-škoricový zapečený tvaroh bude naozaj iba s jablkom a škoricou 🙂

Takto na jeseň je (domácich) jabĺk všade plno, tak to treba využiť. Polovica jabĺčka vám sacharidy nijako extrémne nenavýši. Ak však predsa len chcete striktnejšiu verziu, vymeňte jabĺčka za bobuľové ovocie a škoricu za kakao.

Pridala som aj lyžičku kokosovej múky, aby vsiakla vlhkosť z jabĺčka. Ak sa tomu chcete vyhnúť, vymačkajte z jablka šťavu čo najviac. Pridala som aj trošku orieškového masla pre ešte lepšiu chuť. Vyskúšajte a pokojne si recept na zapečený tvaroh prispôsobte tomu, čo máte radi, alebo tomu, čo máte doma 🙂


Na 2 menšie porcie, alebo 1 veľkú budeme potrebovať:

  • 200g hrudkovitého tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 1/2 jabĺčka
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL kokosovej múky (kopcom)
  • 2 ČL mandľového masla
  • vanilka

TIP: Pridajte do tvarohu perníkové korenie. Rozvonia vám byt a pripomenie Vianoce 🙂

Postup:

  1. Jablko nastrúhame najemno, zmiešame v miske s tvarohom, vajíčkom, škoricou, mandľovým maslom a vanilkou. Pridáme kokosovú múku a necháme chvíľku odstáť.
  2. Zmes rozdelíme do malých foriem (alebo do jednej), vymastených a vysypaných, a pečieme cca 30 až 40 minút na 175°C dozlatova.
  3. Podávame teplé napríklad s orieškovým maslom, čerstvými jabĺčkami, roztopenou horkou čokoládou, alebo so šľahačkou 🙂
pečený tvaroh

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.