Domáca granola s arašidovým maslom

0
99
domáca granola s arašidovým maslom

Chrumkavá domáca granola s arašidovým maslom je lepšia ako tá z obchodu. Vyskúšajte!

Milujem prísť z práce a dať si doma v kľude niečo dobré. V živote by som neprežila na diéte, kde sa musí vynechať večera. Nie je lepší pocit, ako zhodiť tašku, dať dole podprsenku a pripraviť si dobré jedlo a vychutnať si ho s pocitom, že už nič nemusím, len sa najesť, oddychovať a užívať si čas pre seba.

Po ceste z práce, keď sa schyľovalo k dažďu, pripomenula som si moje dánske časy charakteristické šeďou a vetrom 😀 a musela som sa potešiť! A keď som v obchode zbadala hrušky, hneď som si jednu kúpila, doma nakrájala do jogurtu. K tomu domáca granola s arašidovym maslom a dovidenia. Mňam. Dezert prvý a až potom večera.:D Jedlo ako jedlo!

domáca granola s arašidovým maslom

Granolu si vždy pripravím dopredu a mám ju v peknej dóze z Ikei. Nekupujem si už granolu (cereálie) z obchodu. Kedysi som si vedela kúpiť polkilové balenie a zjesť ho za dva dni, hlavne tie ćkoládové. Ale sú fakt extrémne plné cukru a teraz mi prídu presladené a radšej si pripravím doma.

Táto domáca granola je s arašidovým maslom, ale pokojne vymeňte za mandľové, alebo iné, napríklad kešu-kokos, prípadne kakao. Ak chcete granolu, použite med, či stéviu.

Za mňa dôležitým krokom je opražiť kokosové čipsy zvlášť, lebo v rúre sa mi vždy rýchlejšie spália ako sa granola stihne upiecť. A kúsky čokolády vmiešajte až keď granola poriadne vychladne, inak sa vám roztopia a to nie je zrovna to čo chcete. Verte mi 😀

Ak nie ste fanúšikmi ovsených vločiek, pripravte si totálne low-carb verziu. Recept nájdete tu.


Budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • 5 PL arašidového masla
  • 1/2 hrnčeka mandlí
  • 1 ČL škorice
  • 1/2 hrnčeka kokosových čipsov
  • 80 g horkej čokolády
  • môžeme pridať aj med

Postup:

  1. Vločky nasypeme do misy, pridáme škoricu, nadrobno nasekané mandle, prípadne med a premiešame. Pridáme arašidové maslo v tekutom stave – ak je príliš tuhé, rozspustíme ho v hrnci a následne pridáme do vločiek. Poriadne premiešame.
  2. Nasypeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme 15 minút na 170°C. Priebežme premiešavame.
  3. Medzitým si na suchej panvici opečieme kokosové čipsy dozlatova.
  4. Upečenú granolu zmiešame s kokosovými čipsami. Necháme vychladnúť. Čokoládu nakrájame na drobno a primiešame do poriadne vychladenej grnaoly.
  5. Uchovávame v utesnenej nádobe.
Ahojte! Som Martina a spolu s Adamom sme založili niesomzcukru.sk, lebo si myslíme, že život môže byť sladký aj bez cukru. Ako dôkaz varím, pečiem a tvorím recepty, ktoré sú rýchle, ľahké, bez cukru a chutia skvelo. Presvedčte sa sami :)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu