Domáca nízkosacharidová granola so škoricou

Raňajky, Recepty

Pripravte si chutné a výživné raňajky dopredu.

Týždeň len začal a vy už neviete, kde vám hlava stojí? Budík vás sklame a zazvoní o 30 minút neskôr (alebo ste ho “omylom” vypli vy?), kúpeľňa ako naschvál obsadená, vonku 35 stupňov v chládku už od rána. To by mohli zachrániť jedine dobré raňajky.


Niekedy ale nie je čas na špeciálne raňajkové kreácie. Väčšinou postačia cereálie, no tie z obchodov sú plné cukru a sacharidov. Navyše, veľmi krátko vám po takých raňajkách začne škŕkať v bruchu.


Najmä počas rozbehaného pracovného týždňa padne vhod niečo, čo sa dá pripraviť dopredu. A veru nikomu sa asi nechce jesť studenú praženicu.


A čo domáce cereálie, čo vystačia na celý týždeň? Zložené len z orechov a semienok, plné zdravých tukov a so schopnosťou zasýtiť vás na celé dopoludnie. Bonusom domácej výroby je krásne rozvoňaná kuchyňa škoricou 🙂

Neovsená kaša
Kvalitný štart dňa

Budeme potrebovať:

  • 3 PL mandlí
  • 1 PL chia semienok
  • 1 PL ľanových semienok
  • 2 PL sezamových semienok
  • 1 PL konopných semienok
  • 3 PL strúhaného kokosu
  • 1 ČL vlákniny (psyllium)
  • 2 ČL kakaa
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť
  • 1 ČL mletej škorice
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 bielko

Postup:

  1. Mandle nahrubo nasekáme.
  2. Všetky sypké ingrediencie premiešame, vrátane kakaa a škorice.
  3. K sypkým ingredienciam primiešame roztopený kokosový olej.
  4. Na záver primiešame vyšľahané bielko.
  5. Dôkladne zmes rozložíme na pečiaci papier na čo najmenšie kúsky.
  6. Pečieme zhruba 7-10 minút na 180°C, plech vyberieme, granolu premiešame a pečieme ďalších 7-10 minút, kým granola nie je chrumkavá.
nízkosacharidová granola
Tip na servírovanie
Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.