Ovocný mugcake bez cukru a múky

Dezerty, Raňajky, Recepty

Expresne rýchly jednoporciový ovocný mugcake bez cukru a múky ideálny na situácie, kedy fakt chcete niečo sladké. A hneď.

Čo je to vonku za počasie? Ale seriózne.. je polovica mája a vonku prší a prší.. Jarnú motiváciu je ťažké udržať (vlastne hociakú motiváciu, haha:D) a nie to ešte, keď stále prší. Ale má to svoje pozitíva, aspoň pre prírodu. Tráva na chate rastie ako by jej za to platili. Snáď sa nám to potom prejaví aj na úrode.

No ale nie o tom som chcela… Chcela som vám dať recept na mugcake bez cukru, ktorý je ideálny ak potrebujete niečo dobré na raňajky, po obede, alebo do postele k filmu, keď je vonku dánske počasie (čítaj hnusné počasie). A neviem čo je na tomto koláčiku lepšie – či to, že je hotový reálne za 3 minúty, alebo že sa zašpiní jedna miska, alebo že tak super chutí, alebo že je to jedna porcia – keď náhodou nemáte akurát chuť zjesť celý plech.

ovocný mugcake bez cukru

Je nadýchaný, mäkkučký, sladký aj bez cukru a dá sa ozdobiť akokoľvek. Ja som na vrch pridala nugát od Powerlogy, ale môže tam ísť napríklad aj roztopená čokoláda, či horúci ovocný rozvar. Je to len na vás 🙂

Mugcake bez cukru môžete pripraviť aj rúre, ak nepoužívate mikrovlnku – len použite nádobu vhodnú do trúby a pečte približne 25 minút na 180°C. Za mňa je však mikrovlnka ideálna na urýchlenie procesu 🙂

ovocný mugcake bez cukru

A ak nemáte doma mandľovú múku a máte chuť na extra čokoládový mugcake, skúste tento.


Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • 1 vajce
  • 1 PL bieleho jogurtu
  • 2 PL mandľovej múky
  • 1 PL kešu-kokos masla (Powerlogy) – možno vynechať
  • 2 PL mrazeného bobuľového ovocia
  • 1/2 ČL prášku do pečiva

Postup:

  1. V hrnčeku zmiešame vajce, jogurt, mandľovú múku, kešu-kokos maslo. Vymiešame do hladka a pridáme ovocie a prášok do pečiva. Premiešame.
  2. Dáme do mikrovlnky a ohrievame cca 2 minúty. Vyklopíme a ozdobíme.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.