Banánové vegan sušienky bez cukru len z dvoch surovín

Dezerty, Recepty

Áno, naozaj sa dajú pripraviť skvelé banánové vegan sušienky bez cukru len z dvoch surovín. Šťavnaté zvnútra, chrumkavé zvonka a veľmi chutné. Skúsite?

Okej, môžeme oceniť samotný fakt, že chrumkavé vegan susšienky bez cukru sa dajú vyrobiť doma z dvoch surovín? Z DVOCH SUROVÍN? Bola som dosť skeptická vočo tomuto receptu, aby som pravdu povedala. Do keksov (a vlastne do všetkého) dávam stále vajcia. Veď čo by to inak držalo pokope?

Ale v tomto recepte nie. Tento recept jednoducho vajcia nepotrebuje. Zázrak. Veganskí kamoši ma asi vysmejú, že som to objavila až teraz. Pardon.

Banánové vegan sušienky bez cukru totiž drží pokope banán. To ste nečakali však? 😀 Prekvapila ma aj ich výsledná textúra po upečení. Chrumkavé zvonku a keď si zakusnete, okrem jemnej banánovej chuti ucítite vláčny stred, ale v dobrom slova zmysle, nie ako nedopečený. Jednoducho vláčny, jemne sladký od banánu. A tá vôňa v celom byte! Mňam.

vegan sušienky bez cukru

Najlepšie na tom je, že sa dajú obmieňať. Fakt všeliako. Napríklad, pridaním škorice máte malé vegan perníčky. Alebo pridajte, čokoládové kúsky, kokos, orechy, sušené ovocie… Alebo ich jendoducho namočte do čokolády po upečení.

Garantujem vám, že tieto rozkošné vegan sušienky bez cukru sa stanú novým favoritom vo vašej kuchyni 🙂

Ak chcete vyskúšať ešte iný recept na sušienky bez cukru, skúste tieto z mandľového masla.


Na 8 mini sušienok budeme potrebovať:

1/2 banánu (zrelého)
1/2 hrnčeka mandľovej múky
1/2 ČL prášku do pečiva (môžeme vynechať)
vanilkový extrakt (môžeme vynechať)

Postup:

  1. Banán rozmačkáme vidličkou na kašu.
  2. V miske zmiešame mandľovú múku a prášok do pečiva. Pridáme rozmačkaný banán a zamiešame. Vznikne mäkké cesto.
  3. Vytvarujeme z neho guľičky, položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a trochu rozpučíme.
  4. Pečieme 12 minúť na 180°C.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.