Cuketové placky bez múky z 3 surovín

Hlavné jedlá, Recepty

Cuketové placky bez múky sú skvelou náhradou zemiakových placiek. Sú však ľahšie, bez múky, bez oleja…no jednoducho zdravšie. A len z troch surovín. Vyskúšate?

Musím povedať, že tieto placky ma prekvapili, fakt. Vždy som sa receptom na cuketové placky tak podvedome vyhýbala, lebo nikdy sa mi nechcelo ich “žmýkať” cez handru a potom ju musieť prať a tak. Pretože cuketa obsahuje veľa vody, ak sa jej nezbavíte, vaše varenie sa môže premeniť na katastrofu.

Zistila som však, že na tento recept to nie je potrebné, stačí použiť ruky a zbaviť sa tak väčšej časti vody. Cesto drží pokope vajíčko a syr. Vďaka syru sú navyše tieto cuketové placky bez múky chrumkavé zvonku a vláčne zvnútra.

cuketové placky bez múky

Najlepšie je to, že sa nemusia vysmážať a tak si ušetríte nielen svoje zdravie od prepáleného oleja, ale aj kuchyňu. Nebudete musieť vetrať ďalšie dve hodiny :).

Čerešničkou na torte pri tomto recepte je to, že ich máte hotové za chvíľku, z jednej misky a len z troch základných surovín. Tieto cuketové placky bez múky sa dajú servírovať ako príloha k mäsu, ale aj samostatne s jogurtovou, či paradajkovou omáčkou, mňam.

Nie ste fanúšikom cukety? Môžete skúsiť aj karfiolové placky bez múky, ktoré sú tiež len z troch surovín. Tak ktoré si vyberiete? 🙂

cuketové placky bez múky

Na 6 placiek budeme potrebovať:

  • 1 väčšiu cuketu
  • 1 vajíčko
  • 100g strúhaného ementálu
  • 1 strúčik cesnaku (môžeme vynechať)
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Cuketu nastrúhame, posolíme a necháme 10 min odstáť. Potom „vyžmýkame“ v rukách, aby sme sa zbavili čo najviac vody. Môžeme použiť aj čistú utierku, do ktorej cuketu zabalíme a vyžmýkame.
  2. Pridáme vajíčko a syr a zamiešame. Môžeme pridať pretlačený cesnak. Ochutíme soľou a korením.
  3. Vytvarujeme placky na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 30 min. na 180°C dozlatova. Keď pôjdu odstrániť z papiera na pečenie, sú hotové.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.