Karfiolové placky bez múky len z troch ingrediencií

Hlavné jedlá, Recepty

Konečne karfiolové placky bez múky, ktoré sú jednoduché, rýchle, chutné, bez oleja a s minimom sacharidov. A ešte k tomu len z troch surovín!

Ak obľubujete recepty z jednej misky, kde len nahádžete suroviny, čo už sú v chladničke, tieto karfiolové placky bez múky sú ideálnym receptíkom.

Nielenže sú hotové doslova za 20 minút, bez zbytočne zašpineného riadu, ešte sa dajú s hocičím nakombinovať. Tak sa z nich razom môže stať pizzové cesto, alebo sendvič, ak ich zapečiete so syrom a šunkou.

karfiolové placky bez múky

Tiež sa dajú chuťovo prispôsobiť – bazalka, tymián na taliansky spôsob, kurkuma, zázvor na áziu a tak ďalej. Kreativite sa medze nekladú 🙂

Podávajte napríklad s paradajkovým dipom, cesnakovo-syrovou omáčkou, k mäsu, alebo len tak, samotné. Spokojnosť všetkých stravníkov zaručená 🙂

Tento recept je súčasťou e-booku Slané recepty pre návštevy, ktorý si môžte stiahnuť tu.


Na 7 placiek budeme potrebovať:

  • 350g karfiolu
  • 2 vajíčka
  • 50g strúhaného tvrdého syru (napríklad parmezán)
  • soľ, korenie, mletá paprika

TIP: Placky chutia skvelo napríklad s paradajkovým pretlakom ochuteným talianskymi bylinkami. Cesto je versatilné – môžte ho použiť ako základ na pizzu, zapiecť so syrom a šunkou ako sendviče…

Postup:

  1. Karfiol si nakrájame na drobno, alebo rozsekáme v procesori tak, aby z neho vznikla “ryža”.
  2. Karfiol pečieme na sucho na panvici do zmäknutia. Vyparí sa z neho aj prebytočná voda.
  3. Horúci karfiol z panvice premiestnime do misky, prisypeme parmezán a premiešame. Pridáme 2 vajíčka, koreniny a miešame, kým nevznikne jednotné cesto.
  4. Na plech pokrytý pečiacim papierom formujeme lyžicou malé placky.
  5. Pečieme cca 20 minút na 180°C.
karfiolové placky bez múky

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.