Orechovo-čokoládové power guľky (bez ďatlí)

Dezerty, Recepty

Na chutné a pekné orechovo-čokoládové power guľky budete potrebovať len tri ingrediencie. A ďatle to nie sú. Neveríte? Čítajte ďaľej.

Našla som jeden z mojich starších receptov, na ktorý som úplne zabudla. A to bola škoda! Nielen, že to je recept z minima ingrediencií, ale ešte aj super chutí a dobre vyzerá 🙂

orechovo-čokoládové guľky

Milujem si ich dať ako rýchly dezert, alebo pred tréningom pre extra dávku energie. Tej obsahujú veru dosť, tak to s nimi neprežeňte 🙂 Aby ste sa negúľali ako tieto orechovo-čokoládové guľky aj vy. 🙂

orechovo-čokoládové guľky

Ja som ich obalila v kakau, kokose a v cviklovom prášku. Skúsila som aj match prášok, ale to bolo pre mňa príliš horké. V každom prípade sú však strašne pekné a tak podľa mňa nie je hanba ich darovať namiesto bonboniéry. Ja by som sa im určite viac potešila, ako kupovanej čokoláde.

orechovo-čokoládové guľky

Inak ak hľadáte nápady na jedlé darčeky, pozrite si tento článok o gurmánskych darčekoch pre lowcarb nadšencov.

Tento recept sa dá samozrejme upraviť veľmi jendoducho – skúste vymeniť vlašské orechy napríklad za lieskovce, či mleté mandle. Mňam! Keď to teraz píšem, určite to skúsim nabudúce s lieskovcami. 😛

orechovo-čokoládové guľky

Na 8 väčších guliek budeme potrebovať:

3/4 hrnčeku pomletých vlašských orechov
5 kociek vysokopercentnej čokolády
15g masla
1/2 ČL mletej škorice

TIP: Guľky obaľte v kakau, cviklovom prášku, kokose, sezamových semiačok, či v matcha prášku.

Postup:

  1. Čokoládu roztopíme spolu s maslom.
  2. Mleté orechy v miske zmiešame so škoricou, zalejeme roztopeným maslom a čokoládou a dobre premiešame. Necháme vychladnúť a stuhnúť 30 min v chladničke.
  3. Formujeme guľky a obaľujeme v kokose, kakau, alebo podľa fantázie. Skladujeme v chlade.
orechovo-čokoládové guľky

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.