Jeden z tých receptov, ktoré si viete uvariť aj na nedeľný obed aj po dlhom dni v práci. Kura v nivovej omáčke je chutné, rýchle a sýte.
Minulý týždeň sme mali konečne voľný víkend a čas pre seba. A čas na varenie. Cez týždeň totiž prídeme domov večer a väčšinou doma nemáme nič nakúpené, tak jeme to, čo nájdeme v chladničke 😀
Cez víkend sme však ostali doma a okrem dvoj-hodinového nákupu v potravinách (naša najobľúbenejšia činnosť), sme stihli rannú kávičku vo Freshmarkete. A potom pomaly, v kľude v kuchyni variť pri hudbe a pohári vínka. Naozaj si takéto maličkosti vážim a cením.
Uvarili sme si jedno z našich obľúbených jedál – kura v nivovej omáčke. Mňam, aj teraz by som si dala. A k tomu len pečená zeleninka a obed bol hotový. Ak by sme si pri varení netancovali, nespievali a netúlili sa k nášmu psovi, trvalo by to celé asi 20 minút. 🙂
Vyskúšate tento recept aj vy? 🙂 Určite neoľutujete.
Na 3 porcie budeme potrebovať:
500g kuracích pŕs
100g syru niva
150ml šľahačkovej smotany
soľ, korenie
TIP: Podávame napríklad s karfiolovou „ryžou“, alebo pečenou zeleninou.
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Na rozohriatej panvici roztopíme kúsok masla, pridáme kuracie mäso, soľ, korenie a orestujeme do biela.
2. Keď je mäso orestované, pridáme po častiach nivu. Za stáleho miešania počkáme, kým sa syr roztopí a primiešame šľahačkovú smotanu.
3. Miešame, kým sa syr úplne neroztopí v šľahačke a nevznikne krémová omáčka. Varíme na miernom ohni, kým sa omáčka nezredukuje na požadovanú hustotu. Podávame teplé.