„Rizoto“ s tymiánom a citrónom

Hlavné jedlá, Recepty

Skvelé ako príloha, alebo ako hlavné jedlo.

V zime milujem teplé jedlá. Ten pocit, keď prídete z prechádzky vyzimení a vyhladovení a dáte si dobré, teplé jedlo je na nezaplatenie. Čerstvú zeleninu milujem, ale ako prílohu k teplému jedlu väčšinou radšej volím jej pečenú, či varenú podobu.

Musím sa priznať, že som sa už prejedla varenej brokolice aj pečenej cukiny. A keďže u nás doma bola ryža obľúbenou prílohou, musela som si nájsť nejakú jej náhradu. V mrazáku som našla mix miešanej zeleniny a spravila som toto skvelé rizoto.

rizoto

Dá sa jesť ako príloha ku kuraciemu mäsku na všetky spôsoby, či k pečeným rybkám, ale úžasné je aj samotné. Skvelé keď potrebujete doplniť vitamíny a na surovú zeleninu je vonku jednoducho „príliš zima“. 🙂

Citrónová kôra a tymián pridajú rizotu na chuti a neobyčajnosti. Odporúčam podávať s parmezánom a čerstvými bylinkami. Skutočne gurmánsky zážitok!


Na 3 porcie budeme potrebovať:

  • 400g zeleniny – brokolica, hrachové lusky, cuketa
  • 1 karfiol
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL masla
  • 1 ČL sušenej citrónovej kôry
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Karfiol si v nasekáme na malinké kúsky vo food procesore.
  2. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme zeleninu a restujeme do zmäknutia.
  3. Pridáme pretlačený cesnak, korenie a nasekaný karfiol, premiešame a necháme dusiť približne 7 minút.
  4. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a čerstvými bylinkami.
rizoto

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.