Domáce Kinder rezy bez cukru

Dezerty, Recepty

Kakaové cesto a lahodný smotanový krém. Nie to nie je reklama na sladkosti, to sú poctivé domáce Kinder rezy bez cukru, ktoré musíte upiecť.

Aj vám niekedy ostanú bielka v pohári a neviete čo s nimi? Mala som podobný problém minule a tak ma napadlo, že ich použijem do koláčiku. Lenže 5 bielok, to nedáte len tak hocikam 😛

kinder rezy bez cukru

A tak prišiel na svet tento dezert – domáce kinder rezy bez cukru. Je to taký koláčik zo zbytkov, takže nič nevyjde nazmar 🙂 Za mňa sú takéto najlepšie! Skúšali ste napríklad môj banánový chlebík z veeeľmi zrelých banánov? Tým koláčikom zachránite banány povaľujúce sa po kuchyni. A ak si držíte sacharidy nízko, darujte taký koláčik rodine, alebo známym s malými deťmi. Je to určite lepšie ako priemyselné sladkosti 🙂

kinder rezy bez cukru

Na cca 5 kúskov budeme potrebovať:

Cesto:

  • 5 bielok
  • 1 PL kakaa
  • 2 PL mletých lieskovcov
  • 1/2 ČL prášku do pečiva

Náplň:

  • 2 ČL lieskovo-orieškového masla
  • 1/4 mascarpone (cca 60 gramov)
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 vanilkového struku (alebo vanilka v inej forme)

TIP: Na krém poukladajte plátky jahôd a pokryte druhou vrstvou krému. Koláćik bude ešte šťavnatejší!

Postup:

  1. Pripravíme si cesto. Vyšľaháme bielky do tuha, jemne vmiešame kakao, lieskovce a prášok do pečiva. Papier na pečenie položíme na plech a cesto naň natrieme (lyžicou, či špachtľou) rovnomerne a súmerne do štvorca. Dbáme nato, aby bolo hrubšie, inak nám vznikne sušienka 🙂 Pečieme chvíľočku, cca 10 min na 165°C. Radšej priebežne kontrolujeme, aby cesto nevyschlo.
  2. Medzitým si pripravíme krém. Vanilkový struk rozrežeme na pozdĺžne, vyškriabeme semienka a zmiešame s mascarpone a šľahačom. Následne elektrickým šľahačom vyšľaháme hutný krém.
  3. Keď cesto vychladne, prerežeme ho na dve polovice a obe natrieme lieskovým maslom. Na jednu polovicu nanesieme krém a „prikryjeme“ druhou polovicou. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu a podávame.
kinder rezy bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.