Čokoládovo-jahodový tart bez cukru a bez múky

Dezerty, Recepty

Hľadáte koláč bez cukru, ktorý zaujme a ozdobí váš stôl? Tento špeciálny čokoládovo-jahodový tart bez cukru a bez múky zaručene ohúri každého hosťa.

Chrumkavé cesto, vláčna čokoládová vrstva a lahodná krémová jahodová vrstva robia z tohto koláčiku niečo špeciálne. Aj keď sa zrovna v kuchyni necítite ako doma, tento koláč zvládnete ľavou zadnou.

koláč bez cukru

Ja milujem túto moju formu na tarty, ale používam ju málo a na nízkosacharidové pečenie som ju nepoužila ešte tuším nikdy. Tak som sa to rozhodla zmeniť. Inšpirácie je všade plno, ale chcela som staviť na klasickú kombináciu jahôd a čokolády, ktorou sa nedá nikdy nič pokaziť.

koláč bez cukru

A nepokazilo sa! 🙂 Nezľaknite sa dlhého postupu – je to naozaj jednoduché. Jediné, čo vám môže chýbať je trpezlivosť pri chladení koláčika. Ja som tento koláč bez cukru totižto chcela zjesť hneď. 🙂

koláč bez cukru

Na 23cm formu budeme potrebovať:

Cesto:

  • 105g mandľovej múky
  • 35g kokosovej múky
  • 30g masla
  • 1 vajíčko
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
  • 2 PL kokosového oleja

Čokoládová vrstva:

  • 100g čokolády 85%
  • 100ml smotany na šľahanie (33%) 2 PL masla

Jahodová vrstva:

  • 225ml smotany na šľahanie (33%)
  • 1 vanilkový lusk (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)
  • hrsť mrazených jahôd
  • 5 plátkov želatiny

TIP: Ovocie môže byť pokojne mrazené, stačí ho najprv rozmraziť.

Postup:

  1. Cesto na veľkú tartaletku si pripravíme podľa postupu ako na malé tartaletky. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Medzitým si pripravíme čokoládovú vrstvu. Čokoládu nalámeme do misky na malé kúsky. V hrnci si zohrejeme smotanu na šľahanie – musí byť horúca, ale nie vriaca. Horúcou smotanou zalejeme nalámanú čokoládu a miešame, kým nevznikne hustá ganáž. Pridáme maslo a znovu poriadne premiešame. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na upečené cesto.
  3. Jahodovú vrstvu začneme prípravou želatíny. Plátky namočíme do vody a necháme 10 minúť napučať v pár lyžičkách vody. Následne ju roztopíme vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom plameni.
  4. Nevyšľahanú smotanu nalejeme do hrnca so širším dnom. Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežeme špičkou noža a vanilku vyškriabeme. Obsah lusku zmiešame v hrnci so smotanou. Smotanu s vanilkou ohrievame na miernom plameni aspoň 5 minút, aby sa chuť vanilky rozvinula. Pridáme popučené (alebo pomixované) jahody na kašu a následne vlejeme rozpustenú želatinu. Prevaríme, odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.
  5. Jahodovú vrstvu vylejeme na čokoládovú vrstvu, ozdobíme a necháme v chladničke aspoň 2-3 hodiny, kým všetky vrstvy nevytuhnú.
koláč bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.