Tvarohové lievance bez cukru

Dezerty, Raňajky, Recepty

Dezert na raňajky? Prečo nie?

Dnes bol taký malý špeciálny deň. Oslavovali sme s Adamom, že sme spolu vydržali už 8 mesiacov. Ak ste práve prevrátili oči, že či to fakt z toho robím vedu, tak vás chápem 😀

Ale som zástancom toho, že ak sa človek neteší z maličkostí, má smutný život. Takže takto „oslavujeme“ každý mesiac, nejakou maličkosťou si pripomíname, že sa máme radi.

Dnes sme mali voľno, vstali sme o jedenástej, pustili si hudbičku a spravili si sladký raňajko-obed. A keďže sa mi nechcelo vyzliecť z pyžama a ísť do obchodu, použila som, čo chladnička dala. Našla som tvaroh a vajíčka a vykúzlila som tento zázrak. A že to je teda fakt zázrak!

Lievančeky som urobila menšie a naskladala na seba. Nato maliny, čokošku, kokos.. no mňamka! Vďaka troške prášku do pečiva boli nadýchané a jemné a vďaka tvarohu úžasne šťavnaté. A vôbec sa nelepili! Pridala som trošku škorice a vanilkového extraktu a žiadne ďaľšie sladidlo podľa mňa nebolo potrebné .

Zjedli sme to asi za 5 minút, ledva som ich stihla odfotiť. To asi hovorí za všetko. Neviem, či nezačneme oslavovať aj každý týždeň, ak to znamená tieto lievance na raňajky 😀


Na 2-3 porcie budeme potrebovať:

  • 250g jemného tvarohu
  • 3 vajíčka
  • 1 PL kokosovej múky
  • ½ ČL Prášku do pečiva
  • škorica, vanilka podľa chuti

TIP: Podávame so šľahačkou, čučoriedkovým chia džemom, roztopenou vysokopercentnou čokoládou, kokosovými čipsami, či orieškovým maslom.

Postup:

  1. Do misky dáme tvaroh a vajíčka a poriadne ručnou metličkou vyšľaháme dohladka.
  2. Pridáme kokosovú múku, prípadne škoricu a vanilku a znovu premiešame.
  3. Na rozpálenej panvici roztopíme kúsok masla a tvarujeme lyžicou malé lievance. Opekáme z každej strany približne dve minútky.
tvarohové lievance

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.